Elvis_e39

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Elvis_e39

  1. 13 hours ago, miksa said:

    Nema na cemu. Jebale su me te rode(tako kaze moj matori),tako da sam odmah pretpostavio sta moze da bude,jer su potpuno isti auti kod tebe i mene,sa m57 motorom,moj 3.0 tvoj 2.5 ali sve je isto osim zapremine.

     

    Ja sam za 60.000km koliko dugo vozim ovaj 530d promenio 3 te pumpe u patosu. Cim izadje iz garancije,2god,crkava. Ona gura 5,5bar pritisak goriva a bas je malecka ko konzerva red bula i valjda zato crkne nemam pojma.

    Sve dok mu je to jedina mana,ja sam prezadovoljan.

    Hahah hvala ti, da li imas preporuku gde da uzmem novu ?

  2. 9 hours ago, cane said:

    Cek, znaci zadovoljan si? Cesto ih i hvale :) ima svakakvih iskustava

    Sent from my SM-A310F using Tapatalk
     

    Ja sam jako zadovoljan veoma mala razlika izmedju fabrike i bilsteina verovadno noviji modeli od b6 pa na dalje su tvrdi bubreg odvajaju. B4 je skroz korektan,

  3. 49 minutes ago, miksa said:

    Mislim da nema veze sa grejacima iako ti sija ta lampica.

    Nebi se auto ugasio zbog neispravnih grejaca. Taj motor pali i bez grejaca na mnogo nizoj temperaturi.

    Zakaci dijagnostiku,iscitaj greske. Grejaci nisu sigurno.

    Kad stavis kontakt,otvori vrata i ispod vozacevog sedista u patosu treba da se cuje zujanje 60 sekundi. Ako se necuje,crkla ti pumpa koja tu stoji. Pumpa pred-dopreme.

    Odnet juce kod majstora cekam poziv da vidim sta je u pitanju, pumpa je dobro cuje se da radi. Obavestavam kad saznam detalje. 

    Hvala na odgovoru! 

  4. 16 hours ago, cane said:

    Kad kupujes bilstein, sachs, monroe, kayaba... to su sve zamenski delovi. Nadajmo se da su originalni a ne kopija. A kad odes u Deltu i trazis amortizer onda dobijes originalni BMW deo i platis ga 26.500 din (cena prednjeg po komadu za e60) To sto je taj amortizer iz delte isto iz sachs fabrike ne znaci da je identican onom sachs-u dostupnom u ovim nasim prodavnicama. Originalni BMW deo je uglavnom dosta kvalitetniji od zamenskih, i visestruko skuplji. Monroe je neka srednja klasa. Nit smrdi nit mirise. Sa bilsteinom neces pogresiti, ako ne naletis na kopiju naravno.

    Sent from my SM-A310F using Tapatalk
     

    Da da jasno mi je sve to dobio sam serijski broj provericu da l je orginal ili ne, hvala na odgovoru pozdrav

  5. Pozdrav ljudi trebao bih raditi servis na 525d u njega je sipano samo bmw ulje a zadnji servis je uradjen sa shell helix, sta je Vasa preporuka? 
    Sta mislite zasto je stavljeno shellovo ulje da nije poceo da guta?

  6. 41 minutes ago, cane said:

    Ja pre neki dan stavio sachs na e60. Zadovoljan sam, k'o fabrika. Zavisi sta hoces, bilstein b6 ima bolje vozne karakteristike ali je potvrd za moj ukus. Na e60 prva ugradnja je sachs.

    Sent from my SM-A310F using Tapatalk
     

    Hvala na odgovoru da li mi mozes reci gde si ih uzeo i kolika je cena?

  7. Izvinite sto ulecem iz neba pa u rebra ali u velikoj sam dilemi, naime zaustavila me je policija pre neki dan i kako sam trazio prvu pomoc moguce da sam neki kabl razdrmao ili udario, u tom trenutku nije pokazivao nikakvu gresku isao je normalno kad sam stao i krenuo pokazao mi je gresku na menjacu i menjao je jako grubo ugasio sam auto sacekao 15 minuta upalio sve normalno kao da nikad nista nije ni bilo cak je i bolje menjao... Ne znam da li umisljam ali kad je hladan kao da iz prve u drugu malo znaci jako malo trzne posle sve ide kao po loju takodje sam primetio da kad ubacim u D krece nekako sporije ne znam ni sam, potrebna mi je pomoc oko toga bio bih veoma zahvalan. U pitanju je 525d 2001 godiste a menjac zf5hp19

  8. Pozdrav svima, hteo bih da predstavim sebe i mog ljubimca nov sam ovde i zanima me vase misljenje.

    https://ibb.co/fEJjc6
    https://ibb.co/dgkmqR

    U pitanju je BMW 525d (touring) automatic 2001 godiste sa predjenih 360.000, uzeo sam ga od dobrog prijatelja kod koga je 7 godina i poseduje servisnu knjizicu. Pre ovog automobila vozio sam Mercedesa e220 2003 godiste iako mi je Mercedes bio prvi auto u Bmw sam se zaljubio i mislim da cu do kraja zivota da ga vozim :)