Mujak

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mujak

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Mirza Mujak
  • Automobil
    BMW e46 318d '03

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Znas sta je najveci problem, sto mi treba 15tak dana da auto izvozam da vidim hocel se desavat. Danas sam odvozio 150km nije se ugasio. Video , sta se sve desava evo.
  2. Nema sta nisam radio, medutim najvise sumnjam na dde. Prije nove godine, decembar i novembar znalo mi se desit da auto nece da upali, samo vergla a temperatura u crvenom. Majstor je doso do zakljucka da je otiso dde i nakon zamjene dde, to je nestalo. Ali novi problem isplivo nakon zamjene da se gasi u voznji.
  3. I dalje se gasi i trza, pali lampice od DSC i zuti uzvicnik, kad trzne upali lampicu od dde. Video u kome se sve to desava.
  4. Popravljena elektronika i ne gasi se vise, medjutim auto trza u voznji u kad trzne upali se lampica dde, poslije tog trzaja vozim dalje bez problema. Samo sto bude upaljena lampica od dsc i zuti uzvicnik.
  5. Iste greske na dijagnostici, odnio dde drugom elektronicaru, kaze da se moze popravit. Ako bude isto ide nova elektronika. Greske 4121 dde main relay 46d0 control unit error
  6. Bump, evo nakon 15tak dana opet se gasi u voznji ...
  7. Dosao dde od elektronicara, kaze da je bilo nekih sumnjivih lemova i da je ponovo to zalemio. Ako bude ponovo problema, treba zamjenit to. Jucer citav dan je radio i nije se gasio pa cemo vidit. Sad me jos nesto muci haha u septembru zamjenjena remenica radilice, kupljena nova samo ne znam koji proizvodjac. Jucer sam vidio da ista plese dok je auto na leru. Vidi se otprilike koliko igra, pa bi i nju trebao zamjenit u toku sljedece sedmice.
  8. Evo ponovo se gasi, zamjenjen relej plavi sa novim. I ista situacija, ponovo na dijagnostiku opet izbacuje gresku za relej 4121 i novu gresku 46d0. Saljem sutra dde na servis pa da pregleda.
  9. Bukvalno isto tako, temperatura u crveno,pumpa se ne cuje i vergla ko budala. Al to se samo desi ako iskljucim plavi relej, il ako stoji na leru i onda se ugasi sam i moram dva put dat/iskljucit kontakt i onda upali. Dok u voznji auto najnormalnije vozim konstantom brzinom nema rupa nema niceg, znaci ravno i samo se ugasi. Dok se kotrlja ja samo okrenem kljuc i ponovo dodje sebi i nastavljam dalje. Ujutro pali bez problema, nakon duzeg stajanja bez problema, odnosno uvijek pali osim u ovog gore slucaju.
  10. Ne vjerujem da je pumpa, auto svaki put upali poslije tog gasenja. Znaci ne moram ni stat on upali. Jos nesto, ako se ugasi dok je na leru, nece da upali odma na prvo paljenje poslije, samo ode temperatura u crveno i vergla. Sto je slucaj sa losim relejom , jer kad sam njega izvadio i probo bez njega upalit isti slucaj mi se desio. Dok u voznji najnormalnije okrenem kljuc i nastavljam vozit dalje.
  11. Pumpa goriva ? Ne znam, da li ce ona izbacit gresku ako je neispravna.. Mislim da mi se ovo desava samo kad je vrijeme toplije, jer vozio sam dosta i svo vrijeme je bilo hladno. Cim je temp. porasla iznad 10+ ovo se desava. Od tog dana opet je zahladnilo i ne desava se. Da napomenem, kako sam cuo , ovaj model nema bosch pumpu. Common rail je motor, tako mi je reko mehanicar.
  12. Narucen plavi relej koji bude kod dde, dolazi za dan dva, pa cemo vidit jel to to. Do sad , nije se gasio, tj od cetvrtka se nije ugasio nikako. ?
  13. Izbacio greske: 4121 DDE Main Relay is Switching too Late or too Early 46E3 Control Unit Internal Error 5 4222 Glow Plug Cyl 2 – Activation Interrupted 4232 Glow Plug Cyl 3 – Activation Interrupted U toku dana ce elektricaru pa da vidimo.
  14. Nije otisao osigurac, svi su uredu. Danas bez problema se vozi, nije nijednom se ugasio. Digo radnu temperaturu i sve super. Sutra ide na dijagnostiku skroz drugom majstoru pa da vidimo.