Milos Maksic

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Milos Maksic

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Milos Maksic
  • Automobil
    Bmw 530d E60

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I mene cudi kako nije. Presao sam 20ak hiljada sa 2 zamene ulja. Prvi put kad sam zamenio ulje posle 15000km istocio sam skoro 13l. Sto se tice motora i sada je kao nov. Radi mekano vuce odlicno. Nije mi jasno kako nije prolupao. Nema opiljaka tako da je sve ok. Taman je lepo opran motor.
  2. Problem resen. Dpf nije bio ugasen kako treba. Nema vise dima i ne dize nivo ulja. Hvala na odgovorima
  3. I jos jedna neverovatna stvar. Auto na otvorenom trosi 6l. Testirano dosta puta. Auto put 140 tempomat i potrosnja je po bordu 5.8/5.9 a realno do 6.5
  4. Najveci problem je da bih ga prodao moram da resim problem. A sa druge strane je jedna od ocuvanijih 5ica i ulozio sam dosta para u nju. Probacu da ubacim mapu iz nekog istog auta na kome je ugasen dpf i egr pa cemo videti. Mislim da je to najbolja opcija. Ako neko ima dobru proverenu mapu nek se javi u pm lako cemo se dogovoriti.
  5. Najveci problem je da bih ga prodao moram da resim problem. A sa druge strane je jedna od ocuvanijih 5ica i ulozio sam dosta para u nju. Probacu da ubacim mapu iz nekog istog auta na kome je ugasen dpf i egr pa cemo videti. Mislim da je to najbolja opcija. Ako neko ima dobru proverenu mapu nek se javi u pm lako cemo se dogovoriti.
  6. Jos jedna stvar mi nije jasna. Kako pokrece regeneraciju kad mi klapna gasa i modul grejaca ne rade.
  7. Nisam znao da dize nivo ulja dok nisam ispustio ulje radi zamene posle 15000km. Izvadio sam 12.5 litra. Kako taj motor nije prolupao nije mi jasno. Motor je i dalje pun snage pali na ovo hladno vreme potpuno normalno. Jos jednom hvala na odgovorima. Ako imate jos neku ideju napisite.
  8. Hvala vam puno na odgovorima. Kad se vratim kuci idem kod nekoga da mi ponovo odradi softwaresko gasenje dpfa pa cemo videti sta ce se desiti.
  9. Prvo sam ja odradio sa dk sofrwareom a posle toga je odradio Igor iz Valjeva. Uporedjivao sam mapu i tacno se u delu mape koji je za dpf i egr stoje nule.
  10. I da dodam da su oba termostata zamenjena i drzi radnu temperaturu.
  11. Posle svega uradjenog auto nekad nedimi uopste a nekad dimi kao tenk i puni karter gorivom. Razmisljam da zamenim map i maf i da skinem dizne da proverim ali da je problem sa diznama ili map,maf senzorom dimio bi stalno i gibio bi dosta snage. Stara turbina proverena i dobra je. Oprana je i izbalansirana i ceka kupca.
  12. Dobar dan svima. Imam problem sa Bmwom E 60 530d 160kw 2005god.dpf,egr,swirl flups off. Prvi simptomi su bili kao da glavi geometrija turbine. Promene zvuka i dosta dima i to uglavnom kad se pusti gas i krene motrno kocenje. Zamenjena turbina i opet ista stvar. Problem je sto nema gresaka. Desava se da nema dima uopste 400km neprekidne voznje i odjednom krene da dimi i promeni zvuk. Prvo sam ja odradio softwareski dpf i egr off a posle toga sam isao kod Igora iz Valjeva i on mi je ubacio fabricku mapu i ugasio dpf i egr i odradio update sofrwarea. Auto radi m
  13. Dobar dan svima. Ja sam Milos Maksic. Volim mehaniku i elektroniku iako mi to nije osnovna profesija dosta se time bavim. Nadam se lepom druzenju. Pozdrav za sve Bmw funove