Recommended Posts

Pa i to sto kazes :friends: Ali sta cu kad je nezahvalno ovako nagadjati...

Pozadi ako nesto lupka i skripi uglavnom uzrok mogu biti silen blokovi, poluosovine, diferencijal (luft, zupcanici i lezaji), lezaji tockova, solje amortizera, kandze sa plocicama i stabilizatori balans stangle... pa ti sad trazi :worshipbmwts9:

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 2 years later...

1. Kad ubacujem u prvu da krenem ili drugu nekad i treću brzinu, čuje se od pozadi jedno tupo TUP. Retko kad se ne čuje, uglavnom kad ubacujem u prvu a auto nije potpuno u mirovanju nego se blago kreće.

Takođe kad u nekoj brzini vozim polako pa seckam gasom, dam gas, pustim gas, oće da se čuje al ne uvek TAK zvuk jednom pri davanju i TAK zvuk jednom pri odzimanju gasa, negde oko menjača ili malo napred, ne znam dal kardan ima luft ka menjaču ili nosač motora nešto, čisto spomenuh možda je povezano, zvuk se prenosi...

Pozadi se vidi da je menjan silen blok, pitanje kakav je stavljen, može li taj zvuk pozadi biti do njega?

2. Takođe preko drndavog kolovoza kad idem se čuje to isto TUP TUP iz zadnjeg desnog točka, mada čuje se i spreda iz desnog točka, verovatno jer desna strana trapa inače češće strada.

Napred desno imam mali luft u nosaču kraja spone, može li to biti od toga?

Takođe mi majstor kaže da su mi pozadi obe šolje amortizera za zamenu, kako se to vidi i kakav simptom u vožnji se oseća? To bih sve svakako menjao kod majstora, ali prvo da pitam šta bih još mogao da pogledam..

Inače mi je trap dobar, vidi se da je napred ceo promenjen i nema nikakvih drugih problema. Preko ležećih, rupa i slično nema zvukova niti bacanja..najviše oseća drndalice na putu, neravnine učestale...

Link to post
Share on other sites