Recommended Posts

imao sam nezgodu na putu sa bmw naletio na kamen polupao branik i pomjerio sam hladnjak klime i onu racvu sa ulaznim cijevima na hladnjak i kompresor i trt nema klime vise,ne radi kompresor kad ga aktiviram iz kabine...Sta je problem nema freona i kompresor nece da okrece,jel to taj proces.Vjerovatno je nedje napuklo nesto pa je iscerao freon,jel u hladnjaku klime ide freon mislim cirkulise?

Vidi slike:

http://img26.imageshack.us/gal.php?g=img0698x.jpg

Link to post
Share on other sites

jeste, izadje ti freon i sensor osjeti da nema dovoljno pritiska pa neda da kvacilo na kompresoru odradi svoje. inace bi ti kompresor zaribao jer u freonu je i ulje koje podmazuje kompresor. znaci popravi to il zamjeni sta je vec puklo, neka testiraju sistem da ne pusta nigdje vise i onda punjenje.

Link to post
Share on other sites

Upravo tako ako je uredjaj iole kasvetan on prvo vidi da li ima curenja zato sto prvo napravi vakum u sistemu gde ide freon.

Ako ne drzi vakum onda ima curenja.

I jos pluzi trazi da ti pune sa fluroscentnim punjenjem, onda vozis tako 10-15 dana i vratis se u servis gde oni pod UV svetlom provere gde curi...

Ta zajebancija u Nisu kosta 4500 dinara...

A neki majstori rade uz pomoc detektora za freon, napune sistem i traze curenje uz pomoc tog detektora... (po meni jebada)

Ovde ima malo vise o tome...

http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=12344

Link to post
Share on other sites