Ne radi mi el.podesavanje retrovizora i levi el.podizac


Recommended Posts

Kao sto sam u naslovu i napisao, prestalo je da mi radi el. podesavanje retrovizora i prednji levi el. podizac.

Sinoc sam zaboravio da zatvorim vozacev prozor jedno 2 cm a kisa je padala cele noci. Kad sam jutros usao u auto video sam da ima tragova vode na prekidacima za podes.retovizora i prozora. Obrisao sam vodu i zatvorio prozor tih 2 cm.

Kad sam danas popodne pokusao da podesim retrovizore, primetio sam da ne radi. Probam da otvorim vozacev prozor, i on ne radi. Dok prekidac za suvozacev prozor radi (iako su jedan pored drugog). Proverio sam osigurace po Autodati (F6, F27 i F29) i ok su.

Skinuo sam onaj deo sa prekidacima, otvorio i vidim da unutra nema vode i da na stampanoj ploci nema vidljivih tragova da je nesto gorelo. Dzekovi su lepo udzekovani. Inace, imam samo prednje el.podizace tako da su na tom delu 2 prekidaca za prozore, prekidac za izbor levog ili desnog retrovizora i 4-polozajni prekidac za stelovanje retrovizora.

Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju?

Link to post
Share on other sites

Probao sam sa skidanje kleme i rezultat je sledeci:

Proradio je desni retrovizor i mogao je da se steluje u svim pravcima. Suvozacev prozor je i dalje radio. Levi retrovizor i vozacev prozor i dalje ne rade.

Ponovo sam skinuo klemu na neko vreme i onda je jos cudnije poceo da se ponasa. Desni retrovizor ponovo ne radi, vozacev prozor i dalje ne radi. A kad pokusam da spustim suvozace prozor, on istovreno dize i levi retrovizor. I obrnuto, kad dizem suvozacev prozor, on istovremeno spusta levi retrovizor.

Preko prekidaca na suvozacevim vratima radi sve normalno.

Skinuo sam opet deo sa prekidacima i sve probao da prosusim fenom (iako na oko sve izgleda suvo) i opet sve isto.

Link to post
Share on other sites

Veceras sam opet skinuo deo sa prekidacima, rasturio sve unutra i susio fenom po nekoliko puta. I opet se isto ponasa, kad spustam desni prozor, istovremeno se levi retrovizor dize ili kad dizem desni prozor istovremeno se spusta levi retrovizor.

Dzekove nisam stigao ponovo da susim fenom ali probacu jos i to.

Link to post
Share on other sites

Da se ne bi maltretirao sa time bez ikakvih rezultata nađi nekog ko ima BMW kao tvog i zamoli ga da ti da njegov prekidač koji radi,postavi i znaćeš barem šta je, ako ti proradi problem je do prekidača ako ne onda idi dalje.

Link to post
Share on other sites