Recommended Posts

drugari zanima me kako da zamenim komplet servo ulje na e36 325tds, koja je procedura i gde treba da odvijem da bi sve izaslo..ima nesto kad se odvrne da se okrene volan levo i desno da bi sve izaslo..ali tacan postupak ne znam, pa ako neko moze da mi pomogne . hvala unapred i u nazad

Link to post
Share on other sites

Skini poklopac od boce za ulje,zatim u kanal ili na dizalicu,najniža tačka ti je glava upravljača tu odviješ holender i ulje će svo izaći,mrdni volanom da sve iscuri kako treba,usput zaštiti manžetne jer ih ulje nagriza pa će ti brzo puknut,to je čitava filozofija,ako se već nemožeš snaći onda kod majstora nije skupo jer je relativno lak posao.

Link to post
Share on other sites

Postoji i fora sa skidanjem povratnog creva sa posude...Skine se to crevo,stavis ga u neku flasu a u posudu svo vreme dolivas novo ulje i tako dok ne izadje jedno 2,5l u onu flasu,jer valjda toliko staje u ceo sistem....

ovo nisam probao ali cu ti reci kad probam,mislim da je bolje od klasicnog ispustanja jer opere ceo sistem...

Link to post
Share on other sites

servo pumpu sam reparirao i opet ista desavanja, krci dok motam volan u mestu kao da grebe..e sad ne znam sta je u pitanju, ali idem sutra opet kod njih zvao sam ih?

do cega je sta mislite?

sta da ih pitam: koje su ulje sipali posle reparacije, dal su menjali kuciste ili ne, i sta su menjali odnosno servisirali uopste?

koje ulje ide u moj model 325tds iz 97 godine? ima li neko semu servo pumpe, zanima me kako izgleda uopste i ocu da mi zaokruzi sta je menjao?

Link to post
Share on other sites

Ako imalo negde vlazi ulje pumpa ce se tako cuti. Ako negde na spojevima nisu stegli dovoljno šelne, nedostatak bakarne podloške na holenderu, nedovoljno zategnut kaiš na pumpi. Sve su to sitnice zbog kojih pumpa može tako da se čuje. A zbog čega bi menjao ulje? Time nećeš rešiti to zujanje-"grebanje" pumpe. Vidi kada su oni to menjali i kada je sipano ulje, moguće da nisu oslobodili sav vazduh iz sistema. Videćeš kada skineš poklopac sa suda dok auto radi da li pravi penu u ulju i da li ispusta mehuriće. Smotaj voloan nekoliko puta u oba pravca dok je podignut poklopac suda, jer ako nije ispušten taj vazduh isto će praviti te probleme. Ovo ti kažem jer su stvari koje možeš sam da proveriš pre nego što skineš pumpu ili je reklamiraš u servisu.

Link to post
Share on other sites

bio sam opet u servisu,,otisao lezaj prosuo se sad radi kako treba. ne cuje se vrti se lagano..a i jos bolje ce dok to malo legne sve. hvala na odgovorima, odlicni ste strucnjaci

Link to post
Share on other sites