Ljilja 0 Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Vazi od maja 2012... Link je sa Komiteta za bezbednost saobracaja> http://www.kbs.rs/sr/vest/novi-pravilnik-o-vozilima-od-4-maja http://www.kbs.rs/userfiles/files/news/p%20vozil%20kbs%202012.pdf Link to post Share on other sites
Ljilja 0 Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Izmene u odnosu na dosadasnji Pravilnik koje sam ja registrovala> Clan 72... Vetrobran se ne sme naknadno zatamnjivati. Bočna okna u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 30%. Ostala stakla na vozilu mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja ukupne vrednosti prigušenja svetla pri čemu na vozilu moraju biti ugrađena dva bočna retrovizora Clan 113.. U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Van navedenog perioda vozila mogu biti opremljena zimskom opremom. Link to post Share on other sites
Ljilja 0 Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Ovo je, mislim, bilo i ranije> Clan 48...Ksenoni U slučaju da je vozilo vrste M ili N opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti obavezan deo glavnih farova kratkog svetla je i uređaj za čišćenje farova. Vozila vrsta M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima. Ovaj uređaj može biti sa ručnim ili automatskim podešavanjem. U slučaju da je vozilo opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski. Link to post Share on other sites
Ljilja 0 Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Clan 25....auto sa desnim volanom se moze registrovati do 1.jula 2012 Vozila vrste M i N, osim vozila diplomatskih, konzularnih i kulturnih predstavništava, misija stranih država i predstavništava međunarodnih organizacija sa sedištem u Republici Srbiji i njihovog osoblja, prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. jula 2012. godine ne smeju imati komandu uređaja za upravljanje i druge komande direktno vezane za proces upravljanja vozilom na desnoj strani. Link to post Share on other sites
Recommended Posts