Recommended Posts

Pre svega da naglasim da sam tražio po forumu da li već postoji tema, ali nisam je našao.

Zanima me kako funkcionišu motorići za farove u E39.

Farovi su E39 angel eyes, restyling, xenon.

U sebi imaju motoriće, postoji i kabl koji se na njih povezuje, ali u kabini nemam opciju za štelovanje farova, a nisam primetio da ih sam podešava prilikom paljenja ili sl.

Pa mi nije baš jasno da li je sve u redu ili ja samo ne umem da ih koristim?

Link to post
Share on other sites

Kod najvećeg broja auta sa fabričkim ksenonima, postoje motorčići za štelovanje visine snopa, ali se ta nivelacija radi automatski, najčešće pri paljenju svetala, i nema u kabini opcije za štelovanje.

Link to post
Share on other sites

Kao sto je kolega gore objasnio sami se steluju. Trebao bi da vidis prilikom paljenja auta kako se snop pomera i dolazi sam u odgovarajuci polozaj.

Ako ti snop svetlosti bije nisko i slabo se pomera otisli su ti plasticni nosaci za manuelno stelovanje visine. Boljka kod restajl farova. Nosaci su napravljeni od neke plastike koja je sra**e tesko i vremenom popucaju ili se raspadnu kao u mom slucaju. Orihginal zamenske se ne prodaju u BMW-u, oni prodaju samo far kao celinu. Od fara koji nije restajl su drugacije i ne hvataju se. Imas da porucis na netu aftermarket neke i ako porucujes uzmi odma aluminijumske oko 70-80 dolara.

Ovde su mi trazili 10 eura po komadu a ima ih 4. A otvaranje fara je malo komplikovanije jer mora da se greje.

Nadam se da sam ti pomogo.

Link to post
Share on other sites

Napisao sam već u prvom postu da pretpostavljam da treba automatski to da uradi, ali to se ne dogadja, ili bar ja ne primećujem.

I čini mi se da bije niže nego što bi trebao.

A primetio sam i da konektor jako teško ulazi u motorić, tj ne udje kako treba nego kao da postoji pritisak koji ga gura napolje.

Nisam te najbolje razumeo, imam da poručim aftermarket komplet farove ili te plastike unutra koje su verovatno popucale?

I kako bih uopšte mogao da budem siguran da je to popucalo, ne bih voleo da kupujem za dž. :)

Link to post
Share on other sites