Sigtran

Members
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

7 Followers

About Sigtran

 • Rank
  bmw znalac

Profile Information

 • Ime i prezime
  Miroslav
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  F30 320d xDrive M-sport
 • Link do vaseg automobila
  https://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/37587-f30-320d-xdrive-m-sport-lci/

Recent Profile Visitors

1059 profile views
 1. Sigtran

  bmw f36 430d m pac

  Au, baš lep... Ja kada sam kupovao želeo sam u toj boji, ali eto nije mi se dalo... Felne su barem 19-tice, rekao bih? 1.8i na 3.0d, bogami to je baš veliki upgrade... Ajd još malo slika, ne budi škrt.
 2. Sigtran

  Oglasi

  Da, 7-mica koja je prelazila 5000km godišnje... Sedmice se prvenstveno kupuju kao direktorski automobili, da se rade česta i duga putovanja... Ako je zaista na 96000km, zašto mu je, kako kaže, mnogo brojnih delova zamenjena?
 3. Sigtran

  BMW E46-320d

  Može biti puno stvari, za početak nakači ga na dijagnostiku... ne mora neka ekstra skupa, ali bi bilo dobro da može da očita ne samo standardne OBD2 kodove (mada i to je nešto) već i Mini/BMW-ove kodove...
 4. Sigtran

  Oglasi

  Da, dodatna kilaža je nažalost uvek tu. Ali pored mogućnosti drifta (verovatno ne baš lako sa slabijim motorima), x-delete ima još prednosti: 1) manja potrošnja goriva (realno x-drive ti treba mesec-dva godišnje zimi i ponekad kad baš oštro voziš po mokrom) 2) diff ume da zeza pa i da se pokvari se ako imaš preveliku razliku (>1%?) između obima prednjih i zadnjih guma. Mana, uslovno rečeno: x-delete nepovratno briše originalni BMW x-drive software i menja ga svojim x-drive sw koji ima opciju uključi/isključi x-drive preko app. Zato prvi put pokretanje (instalacija) traje tako dugo, svaki sledeći put je samo par sekundi. Zbog ovoga se još uvek dvoumim da li da kupim x-delete, jer nisam baš ubeđen u kvalitet ne-originalnog sw a postupak je nepovratan.
 5. Sigtran

  Oglasi

  Baš Vau.... Ako je i dobar koliko je i lep, vredi svake pare... i ko ga bude pazio i mazio, cena još može i da mu poraste u budućnosti...
 6. Dobrodošao... Propeler je propeler, vuče sebi nazad, uz sve svoje mane... Osećaj zadovoljstva kad ideš ka autu da provozaš, kao i osećaj u samoj vožnji su nezamenljivi.
 7. Sigtran

  Oglasi

  Subjektivan osećaj često dosta zavisi i od opreme... Ne sporim da je B9 (2015-) "aktuelniji" od F30 (2011-2019), niti da je G20 (2019-) "aktuelniji" od B9, ali u principu razlike nisu toliko ogromne i u značajnoj meri se svode na nivo opreme i lične preference. Kad vidim neki F30 sa klot opremom (plastičan volan, halogeni farovi, mali infotejment, manuelac, 16" felne...) i uporedim sa mojim (koža, M-paket, M-volan, velika touch navigacija, full LED farovi, 18" 400M 255 gume pozadi, 360 kamera, automatik itd), razlika u sveopštem utisku i iznutra i spolja je "nebo i zemlja".
 8. Sigtran

  Oglasi

  Dobrih E39 M5-tica je sve manje i cene već poodavno idu na gore... Ako duže još budeš čekao, pre ćeš da kupiš recimo F10 M5 nego E39 M5.
 9. Sigtran

  Oglasi

  Uh, kolika garaža za jedan auto, moći će u nju jednog dana i neki M8 komotno
 10. Sigtran

  BMW G20 M340i xDrive

  Nije to loše, to je samo za sekundu iza AMG A45S, koji em lakši em ima 421ks. Takođe je i za punu sekundu brže od M3 E90 sa 420ks i čuvenim V8. To samo znači da su M340i jako dobro podesili...
 11. Sigtran

  Kupovina BMW automobila

  Čisto kao referencu, ja sam tamo 2011-2013 imao E39 525i automatik, benzin nikad plin, i trošio je u gradu oko 12-13 lagane vožnje, tj nekih 14-15 u proseku kada se malo žustrije vozi ili bude neka teža gužva kreni-stani. I nije nikako bio trom, doduše bio utegnut (solidnog sam ga kupio i još oko 2.5-3k evra uložio da zaista sve bude tip-top).
 12. Sigtran

  F10 520d 2011.

  Zasiti se čovek... Sada retko, tek s vremena na vreme uključim remote cockpit na mobilnom da proverim ovo ili ono. I Connected drive je tek za nijansu korisniji, da vidim vremensku prognozu ili najnovije vesti i obaveštenja dok čekam na nekom dugom semaforu. Ali priznaj glupo je da imaš opciju sa kamerom za čitanje znakova koja radi maltene svuda osim kod nas. Da spomenem i real-time traffic obaveštenja (RTTI), koja opet samo kod nas ne radi. Npr kada uneseš rutu do odredišta, ona se on-the-fly ažurira tako da izbegnu gužve ili zastoji, koje i vidiš i na mapi obojeno različitim nijansama, od zelene, preko žute i naradžaste do crvene... E kod nas ništa od toga ne radi, mi smo još uvek neka "crna rupa".
 13. Sigtran

  F10 520d 2011.

  Connected drive sam relativno lako uspeo da aktiviram (kod mene je velika touch screen NBT EVO velika profi navigacija sa LTE konekcijom, sa Connected Drive Services, Teleservices, RealTime Traffic Information i Remote Services) i to tako što sam se na BMW Connected Driver sajtu registrovao na Sloveniju (može mislim i na Hrvatsku) na BMW connected drive sajtu. Jednostavno se registruješ kao korisnik, onda ubaciš VIN code auta, i na navigaciju ti stigne poruka za aktivaciju i u autu to potvrdiš. Radi mi praktično sve, i vremenska prognoza, i novosti, itd, čak i remote cocpit i preko web-a i na mobilnom (mogu daljinski da otključam/zaključam i da vidim status da li je sve zaključano i prozori podiguti, da vidim koliko imam goriva, koja mi je kilometraža, gde se auto nalazi na google mapi, ima li auto grešaka, čak i koji je pritisak u gumama, kada su naredni servisni intervali, da uključim ventilaciju, itd) Jedino što nikako kod nas ne može za sada da proradi je to prepoznavanje saobraćajnih znakova, iako radi skoro svuda u Evropi.
 14. Sigtran

  F10 520d 2011.

  Čist BMW bezobrazluk. I ja fabrički imam sistem prepoznavanja znakova... U SRB ne radi, a čim pređem granicu u Mađarsku ili Grčku odmah proradi. Naravno da nije do samog prepoznavanja ili oblika znakova, izgleda da mapa u navigaciji mora takođe da podržava, a iz nepoznatog razloga BMW nikako da to sredi, kao da smo crna rupa Evrope. Mape imam najažurnije iz kraja 2019-te i dalje ista meta, isto odstojanje... Koliko sam čuo, postoje neki hack-ovi tj. kodiranja uz pomoc E-SYS softvera može da proradi ako si vičan kodiranju, kreni odavde: https://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-876167.html
 15. Sigtran

  BMW G20 M340i xDrive

  Prelep... Vrh... Verovatno jedini M340i xDrive na našim tablama... A razlika ipak mora da se solidno oseća, iako je i 245ks bilo za svaki respekt. I kao što Miki kaže, daj mu fore da se pravilno razradi i naravno uživaj u svakoj sekundi. I ako te baš ne svrbi, nemoj ga čipovati i prčkati da ti se ne bi obilo u glavu - teško da bilo ko kod nas ima iole znanja i iskustva da ga tjunira a pritom ne zajebe, skupa je to igračka. A sigurno je i fabrički brz ko munja, za sekundu-dve gasa već si preko ograničenja...