Recommended Posts

Pozdrav!

Imam problem na E60 530d 2003god. 160kW sa curenjem ulja oko turbine.Znaci desava se to da na kompresorskoj strani turbine (sto ide na filter od vazduha) curi ulje i vetar ga raznosi pa "nakvasi" tu sve oko turbine.

Na autu je filter uljnih para tipa vortex (znaci sa membranom noviji tip) i resene su leptir zaklopke te promeniti svi filteri i ulje.Turbina je proverevana u turbo servisu i navodno je u stanju "kao nova".

Gumica na turbini tj. koja ide na turbinu pa se na nju navuce crevo gumeno je u redu.Povrat i dolaz podmazivanja turbine nije napukao ili nesto slicno.Na iberlauf crevo se pojavljuje malo dima (jedan od majstora sumnja da ulje dodje preko iberlaufa u turbinu te ga ova izbaci van a vetar raznese).

Ako je neko imao slican problem ili ako imate koju pametnu da dodate molim vas za pomoc jer mi ovaj auto vec ide na zivce polako...

Hvala unapred.

Link to post
Share on other sites

Kad upališ auto odvij poklopac ulja na motoru ali ga nemoj podizati neka ga onako naslonjen i vidi da li ga motorni vazduh podiže i izbacuje ulje,ako imaš taj problem onda ti turbina ne valja ili je filter uljnih para začepljen(kažeš da si ga menjao tako da se ovo iskjlučuje).Imaš još jednu gumicu na ulazu u egr pa pogledaj da nije ona pukla,usput očisti egr pa vidi šta se dešava.

Link to post
Share on other sites