Recommended Posts

Korišcenjem ovog uputstva možete proveriti koje vam felne odgovaraju, a želeli ste da ih kupite. Nedozvolite da pogrešite i naručite pogrešan set felni. Potrudili smo se da informacije budu sto tačnije ali isto tako se i ograđujemo od bilo kakve štete načinjene pogrešnom instalacijom felni, kako po vozilo tako i po felnu. Ukoliko sumljate u istinitost ovih podataka konsultujte profesionalca u tom polju.

Šta je PCD?

PCD je (pitch circle diameter) to je prečnik koji je opisan kroy centre šrafova na felni, odnosno centre rupa na glavčini. PCD se izražava u milimetrima i takođe poseduje u sebi i broj šrafova/brezona koje će felna imati.

Najčešća instalacija ima 4 šrafa i PCD od 100mm, tako da je instalacija 4x100. Ukoliko niste sigurni konsultujte tehničko lice.

Šta je OFFSET ?

Vaš automobil zahteva jedinstveni offset. Oznaka za offset je ET i utisnuta je na svakoj felni. Jednostavno, to je, gde spoljna ivica točka treba da bude u odnosu na karoseriju vozila, realno možete ići oko 5-7mm izvan ovih preporuka, ali uvek konsaltujte tehničko lice ako niste sigurni, pogotovo što mogu da postoje i drugi faktori koji treba da se uračunaju.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

drugari zna li ko joji RT felni moze ici na e36?imam nove gume 205/65 r15

pa bih menjao felne i intresuje me koju bih dimenziju felni trebao da gledam,znaci sirina i et,stavio bih felne sa sto vecim vencem,ali da ne struzu od rub,

hvala

Link to post
Share on other sites