Recommended Posts

Na motoru m42b18 u kocki 90.god nemam step motor pa je došlo i to na red da se rešava. Ali ne vidim nigde kabli koji bi trebao da se uključi u step motorče (koliko sam ja u toku) pa me interesuje gde može da se nalazi pomenuti kabli?

Drugo pitanje je: Kabli koji ide od usisne grane (odnosno od neke komponente koja je blizu nje, nemam pojma šta je u pitanju) do protokomera račva se u dva dela. Jedan je uključen u protokomer a drugi džek nije uključen nigde i slobodno visi. Čemu služi taj džek koji nije nigde uključen? Kapirao sam da se možda ne uključuje on u step motor ali je suviše kratak da dođe do stepa.

Nadam se da sam uspeo da objasnim situaciju, ako budem stigao sutra da slikam sve to i da okačim slike pa da poznavaocima bude lakše da mi pomognu nekako.

Hvala i pozdrav!

Link to post
Share on other sites

Evo da probam da pojasnim situaciju. Na sledećoj slici se vidi odakle polazi kabli (negde ispod usisne grane)

http://imageshack.us/photo/my-images/72/kabli2.jpg/

Zatim se on račva u tri dela, od kojih je jedan uključen na nekoj komponenti pored usisne grane, što se vidi na sledećoj slici

http://imageshack.us/photo/my-images/37/kabli4.jpg/

Drugi deo je uključen u protokomer, a treći nije nigde uključen, tj. slobodno visi, što se vidi na narednoj slici

http://imageshack.us/photo/my-images/705/kabli6.jpg/

pa me interesuje čemu služi taj treći deo, odnosno gde treba da bude uključen? :scratch_one-s_head:

Link to post
Share on other sites

Moguce da je taj treci za nivo ulja, silazi li do kartera dole? Za step je konektor sa tri kontakta ja mislim, ali javice se neko ko bolje poznaje taj motor. Taj koji ti je povezan kod samog usisa je polozaj gasa, polozaj klapne kako god...

Link to post
Share on other sites

Nisam jos kupio, planiram to da odradim ovih dana, samo da dodje neka parica. Zvao sam pre mesec-mesec i po, oko 25e. Koliko sam ja u toku nisu isti za M40 i 42.

Link to post
Share on other sites