pepsy

Members
 • Content Count

  324
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

4 Followers

About pepsy

 • Rank
  bmw ucenik
 • Birthday 01/08/1980

Profile Information

 • Ime i prezime
  Predrag Milojević
 • Lokacija
  Knjaževac
 • Automobil
  e30 318is touring, e39 525d touring
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=30835&view=findpost&p=279623&hl=&fromsearch=1

Recent Profile Visitors

1725 profile views
 1. Odličan! Meni samo bodu oči oni rukohvati na vratima koji su odvratni! Ako ikada budem vozio e60/e61 ili ću kupiti auto sa drugačijim rukohvatima ili odmah idu na zamenu. Na restyling verziji je to rešeno sasvim korektno. Ostalo je sve top! Uživaj u vožnji!!!
 2. Dakle, kao što u naslovu stoji, interesuje me da li neko može da okači sliku ili link do slike kako izgleda komplet alata koji se nalazi u gepek vratima e39-ke? Auto koji sam kupio pre 6 meseci je u jako dopbrom stanju, ali mu nedostaje navedeni alat da bude kompletan skroz, pa bih voleo da imam i to. Treba mi slika alata da znam šta da nabavljam kako bih ga kompletirao. Takođe može i kontakt ljudi koji eventualno imaju kompletan alat na prodaju ili neki deo istog. Hvala unapred!!!
 3. Da, tako je. I ja sam menjao na e30, isti je princip. Problem je što su kod e39 amortizeri gepeka unutrašnji (uvučeni ispod krova) i malo su nepristupačni za zamenu. Zato sam postavio pitanje da li postoji neka caka da se zamene bez velikih problemna i da se prilikom zamene ništa ne ošteti. Svakako, hvala za komentar/savet!
 4. pepsy

  2.0d vs 3.0d

  Znači to je to. Definitivno je i kod mene slično. E46 320d je obično oko 6,5 - 7 l/100 km na otvorenom, a e39 525d mi je konačno, na nekih 950 km pređenih, pod klimom oko 70% pređenog puta, veći deo puta pun auto, oko 15-20% gradske vožnje, ostalo na otvorenom... trošio oko 8,2 l/100 km. Istina, sa malo laganijom vožnjom i bez klime, ima mesta da se spusti i ispod 8 l/100 km, ali nebitno, i ovako sam zadovoljan. Hvala svima na komentarima i odgovorima!
 5. pepsy

  2.0d vs 3.0d

  Baš zbog toga i pitam... Smatram da je u granicama normale, obzirom da je težak auto, konstantno pod klimom, pun... Što se tiče režima vožnje, ja jesam oštriji vozač i ne štedim ga na gasu kad zatreba, u preticanju najčešće, ali daleko od toga da je konstantno tako. Auto put još nisam testirao. Što se tiče 320d, istina da je žustriji, osetljiviji na gasu, da li što je lakši auto ili iz nekog drugog razloga, ne znam... Osim toga, primetio sam da 320d pali turbinu na 2000 o/min, a e39 na oko 2600-2700 o/min. To tek planiram da ispitam...
 6. pepsy

  2.0d vs 3.0d

  Čitam temu od jutros, jer od pre mesec i po dana vozim e39 2.5d od 163 ks, automatik, karavan, pa me interesuju mišljenja i iskustva drugih vlasnika vezano za potrošnju. U subotu krenuo sa porodicom na Zlatibor, pun gepek, žena, ja i dvojica klinaca, konstantno pod klimom, bez ikakve štednje, što znači gas do poda onda kad treba... Po metodi od čepa do čepa, mererno na 125 km (na relaciji Knjaževac - Trstenik), potrošnja je 9,0 l dizela na 100 km (na multimediji pokazuje 7,1 l/100 km, što se ispostavilo kao netačno). Do sad sam prešao 520 km i, prema količini preostalog goriva, deluje mi da dr
 7. Bombonica! Svaka čast za sve urađeno, ovako se voli i održava auto!!! Čuvaj ovo kao oči u glavi, svakim danom sve više vredi! I uživaj u svakom momentu vožnje!!!
 8. Dakle, interesuje me da li neko ima iskustva sa zamenom amortizera koji drže gepek vrata na karavanu e39. Auto je 2002. godište. Jedan amortizer je loš i vrata često padaju. Nešto sam gledao na youtube kako se menja, ali rekoh da i ovde potražim savet, preporuku... možda postoji neka caka, da se ne mučim ili da nešto ne oštetim. Tražio sam temu na forumu, ali nisam našao. Ako je neko već pisao o ovome, samo okačite link. Da napomenem da su amortizeri koji drže samo staklo zadnjih vrata ispravni. Hvala unapred!
 9. Odlično! Kad budu bile, dobro bi bilo da ovde okačite obaveštenje sa kontaktom kako mogu da se naruče. Nadam se da nisam jedini zainteresovan!
 10. Da obnovimo temu malo. Kupio sam nalepnice još 2014. godine na skupu u Leskovcu i stvarno su dobre. Još uvek stoje na e30, ali su izbledele. U međuvremenu sam kupio još 2 bmw-a, pa bih da nabavim nalepnice i za njih, a i da obnovim na e30. Gde mogu da se naruče i koja je cena?
 11. Samo da javim - danas rešen problem sa brisačima. Kaže majstor da se senzor za kišu, koji stoji iznad retrovizora, otkačio, nije lepo ležao na staklu i nije registrovao kišu. Ja nisam još proveravao, ali on kaže da je vratio senzor na mesto, nekako ga zalepio/pričvrstio i sipao vodu na šoferku i kaže da radi. Probaću kasnije da vidim kako reaguje. Eto. Glupost, ali pišem za slučaj ako se još nekome desi ovakva stvar da ne luta nego da brže dođe do rešenja. Svakako, hvala svima i pozdrav!
 12. Da, aktivna je i dalje. kao što rekoh, škripucaju neke stvari jer ćale nije baš neka pedanterija, ali ja potežem koliko mogu. Ako budem mogao da njemu obezbedim neki drugi auto, uzeću kocku nazad pa polako da sređujem sitnicu po sitnicu koliko mogu. Trenutno rešavam neke sitnice na e46, hoću da ga dovedem u što bolje stanje.
 13. Jesu standardni amortizeri i opruge, ali su u kolima deca i supruga i full natovaren gepek jer su slike nastale kad smo putovali na more.