Recommended Posts

Kupio sam 525d e39 2001 god. pre par meseci i mislim da bi bio red da promenim ulje u automatskom menjacu. Znam da je to skatljiva stvar pa bi voleo da cuj8em koje ulje treba da kupim i gde, ima li kakvih preporuka od iskusnijih ljudi od mene... :)

Link to post
Share on other sites

Ako vec planiras da menjas ulje promeni i filter i miran si!Ja u moj sipam neki atf,ne mogu da se setim oznake,al nije neko skupo oko 500d litra.Veoma je bitno da ulja ima dovoljno,jer onda se pregreje menjac i napravi havariju :o Proveravas nivo ulja kad je auto zagrejan na radnu,i dok je upaljen izvadis merac. ;)

Link to post
Share on other sites

Znam da moram filter nego sam svasta slusao kako menjaci crkavaju zbog neodgovarajucec i loseg ulje mada ja ipak mislim da crkavaju kad se ulje ni nemenja, pa kad promene da onda menjac pokaze svoje pravo lice i crkne, valjda nece biti slucaj takav kod mene... :)

Link to post
Share on other sites

Kada nema dovoljno nece raditi, nece da crkne, oticice u "safe mod" ili prosto nece da salta, kasnije ce biti bucan...sveu svemu sam sebe ce maximalno zastititi od crkavanja, ali ne i od nenormalne voznje i gluposti samih vozaca... :) Mozda mogu ovi noviji, to ne znam :D

Link to post
Share on other sites

U menjaču staje 8.4 l ulja.Toliko ti neće trebati jer iz menjača istoči oko 6-6.5 l.dok ostatak ostane u turbini menjača.To ulje se u originalu pakuje u buretu od 20 l.tako da ćeš ga dobiti natočeno u flašama.Ko radi BMW zna da tako stoje stvari,svaka druga ponuda ili zbunjenost je zavlačenje priučenih servisa ili prodavaca i nepoznavanje posla.

Link to post
Share on other sites