BMW 520i nece da primi gas,gusi se


Recommended Posts

Ljudi vozim BMW 520 benzin + gas 2004.god,i imam sledeci problem,ujutru pali na benzin i kad ga upalim nikako ne prima gas dok se ne zagreje i motor ne postigne radnu temperaturu,kad se zagreje ne radi bas bas ravnomerno na leru i kad mu dajem onaj prvi gas kao da se zagusi malo pa primi gas,kao da zastuca,ali to je samo kada je na ler gasu pa kad dam onaj prvi gas.u voznji se to ne oseca,niti stuca,lepo ide,ali eto ujutru dok je hladan ne prima gas uopste i kada je vruc ne prima lepo prvi gas.Zna li neko u cemu moze da bude problem,svaka pomoc je dobrodosla ???Hvala puno

Link to post
Share on other sites

To je mene jebavalo na e34 sa m50 motorom,nisam uspeo da resim ni zamenom svecica,bobina,itd.

Sumnjao sam na pumpu ili regulator pritiska,ali tako sam prodao auto.

Ali da je bilo sta od toga diagnostika bi trebala da registruje proble,m.vidi da odes kod nekoga ko ima ozbiljnu diagnostiku iskljucivo za bmw-a,ovi tetrisi pola stvari ne registruju!!!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Nisam majstor ali imao sam sličan problem koji je sada doveo do još većih problema.

Ovo je posljedica upravo tih simptoma koje si naveo.

I ja sam primjetio kad sam kupio auto da mi nije baš na gasu elastičan. Kao da je imao neke rupe prilikom mjenjanja brzina, nije se baš odazivao na gas. Isto vozim na benz/plin. Moj savjet je da se preventivno prekontroliše sve oko ulja. Prekontroliši separator ulja i uljnu pumpu odnosno ventil na pumpi. Moguće je da zaglavljuje ventil posebno sada kada su temperature niže. Nisam istraživao tvoj motor ali ako imaš valvetronic i vanose oni su osjetljivi na ulje/pritisak. Takođe provjeri i zatezače, sve koji imaju veze sa uljem. Nisam majstor ali eto nije zgoreg provjeriti. Kod mene 5 dijagnostika nije pokazalo ništa pa sad čekam separator ulja i uljnu pumpu.

Link to post
Share on other sites