RESET Servisnog Intervala E60


Recommended Posts

RESET Servisnog Intervala E60 [ulja, Kocione Tecnosti, Mikrofiltera i Kocionih Plocica]

VAŽNO: Ako ne ispoštujete dole navedenu proceduru PRE POČETKA RESET-a nećete

dobiti “SERVICE” meni i niste u mogućnosti da radite Reset !!!

- Dajte kontakt [kljuc u poziciju 2 – lampe za ulje i akumulator su upaljene]

- Poništi trenutno predjenu kilometražu na 0km!!!

- Isključi kontakt

Tek sada ste u mogućnosti da uradite RESET:

Dajte kontakt [lampe za ulje i akumulator su upaljene], NE STARTUJTE MOTOR!

Pritisnite dugme za PONIŠTAVANJE KILOMETRAŽE i držite 5-10 sekundi, sve dok se ne pojavi žuti trougao sa znakom uzvika u njemu – to je “SERVICE” ikona, pojavice se na gornjem delu displeja – izmedju satova – gde se inace prikazuje VREME I DATUM / SPOLJNA TEMPERATURA.

Pustite dugme i pritisnite ga odmah ponovo – pojaviće se simbol KOČIONE TEČNOSTI [brake Fluid Symbol – isti onakav kakav se pojavljuje na I-Drivu, u meniju Service].

AKO ŽELITE DA RESETUJETE Interval Zamene KOČIONE TEČNOSTI [brake Fluid] za naredne 2 (Dve) Godine – NASTAVITE DA DRŽITE DUGME DOK SE REČ “RESET?” NE POJAVI u dnu nižeg prozora (displeja).

PUSTITE DUGME I ODMAH GA PRITISNITE PONOVO I DRŽITE 5-10 SEKUNDI – DOK SE NOVI DATUM NE POJAVI NA DISPLEJU. Sada možete da isključite kontakt! Novi Servisni Interval za kočionu tečnost videće se na displeju i-Driva, Meni Service!

AKO ZELITE DA RESETUJETE INDIKATORE ZA ULJE, MIKROFILTER ILI KOCIONE PLOC., morate da ispostujete proceduru pod 1. i 2. [Gore navedenu], ali kada dodjete do procedure navedene pod 3.- POJAVI SE SIMBOL KOČIONE TEČNOSTI, a vi NE ZELITE da resetujete taj servisni interval – PUSTITE DUGME ALI GA ODMAH PONOVO PRITISNITE I POJAVIĆE SE SLEDEĆI SERVICE SIMBOL [Oil, Microfilter or Brake Pad].

Možete nastaviti da puštate dugme - a zatim odmah pritisnete, sve dok se ne POJAVI SIMBOL SERVISNOG INTERVALA KOJI ŽELITE DA RESETUJETE, ONDA NASTAVITE DA DRŽITE DUGME SVE DOK SE REČ “RESET?” NE POJAVI NA DISPLEJU [isto kao kod 4.] Kada se rec “RESET?” pojavi - potrebno je da PUSTITE DUGME I ODMAH PONOVO PRITISNETE I DRZITE 5-10 SEKUNDI – SVE DOK NE BUDE ZAMENJENA SIMBOLOM NOVOG SERVISNOG INTERVALA, nov servisni interval pojavice se na displeju [Kao sto je opisano pod korakom 5.]

Ako se desi da uradite nešto što niste želeli, niste dovoljno brzo pustili i pritisnuli dugme, umesto ikone SERVICE dobili ste tekst na Nemackom jeziku ili ste dobili “RESET?” za servisni interval koji NE ŽELITE DA RESETUJETE onda:

ISKLJUČITE KONTAKT I KRENITE IZ POČETKA !!!

Link to post
Share on other sites

Trebalo bi. Bio juce u servisu AT Sibinovic u Pirotu sa drugarom da uradi servis na 530xd pa nam covek pokazao kako se resetuje.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Dabogda ti svaka dala ........za ovo sto si razjasnio kako se risetuje....zaE60 u holandiji u oficijalnoj garazi te kosta zamena ulja 300€ zamena ulja kocionog sistema165€ mikro filteri 140€ i dodas jos 19 % poreza (pdv) a kad uradim sam lampice su gorele tj u servisu pokazivalo da se treba uraditi....sinoc sam po uputstvu sve izresitovao tako da mi je sada srvce na mestu. Ne radi se o skupoci vec principijalno ne ostavljam auto u garazi posto nije moguce biti uz svoju masinu dok je servisiraju ...Oficijalna garaza ok ali ocu bre da vidim koliko stegne koju maticu i dal joj sve rade iz ljubavi ko ja i tacka.

Jos jednom hvala i svaka ti dala

Link to post
Share on other sites

a da ti ipak malo svratis u bg???? nije daleko.....

Link to post
Share on other sites

aj da vidimo i to .... javni se

Link to post
Share on other sites