Recommended Posts

E ovako, u Petak sam oprao automobil i uparkirao ga u garazu i blago sam podigao rucnu kocnicu, jutros da krenem iz garaze i nece... Spustio sam rucnu do kraja, medjutim auto ne registruje da je spustena rucna i ponasa se i dalje ko da je ista podignuta... Da li neko ima savet kako da otkocim istu(pokusavao sam vec da dizem i spustam rucnu vise puta, palio auto i stiskao obicnu kocnicu, pokusavao da krenem napred-nazad i nece :( ), ili preporuku za nekog majstora ko se razume u to a da je sa Cukarice?

Hvala unapred

Link to post
Share on other sites

Nisam stručan, ali meni je otišla ručna skoro skroz (jako slabo hvata) pa sam se malo raspitao šta i kako oko nje. Navodno je ručna "problematična" kod e46 i dešava se da zapekne ili napukne neka čaura koja je kontroliše pa blokira točkove ne zavisno od same poluge. Verujem da svaki majstor koji radi BMW zna tačno u čemu je problem i kako se rešava- samo nemoj ništa raditi na silu- ako treba auto na šlep pa u servis.

Link to post
Share on other sites

Vidis nisam znao da im je rucna boljka :( Ma mislim da nije otisla skroz, hvata ona lepo, nego se plasim da je ili zapekla ili da je ta neka sajla zaglavila i nisam uspeo nikako da ga otkocim(pretpostavljam i nadam se da nije veliki kvar :huh: ) , a nezgodan je kvar jer ne mogu auto da pokrenem da ga odvezem kod nekog :(

Link to post
Share on other sites

E ovako buduci da sam resio problem :dance3: pa da objasnim sta i kako, ako ne daj Boze opet neko bude imao ovako glup kvar...

Naime, paknovi su se bili zalepili i to je bio ceo problem... Dakle ako se desi nekom isto sto i meni, skinite gumu, i imate na paknovima malu rupicu u koju samo ubacite srafciger i odmah se otkace, a ako to ne pomogne, cekic, i blagi udarci po paknu i odmah se otpuste,momentalno vidite kao da ste spustili rucnu.. I to je bio ceo problem, glupost :rolleyes: a posteno mi je pokidao zivce danas jer mi je auto trebao mnogo :e30:

Link to post
Share on other sites