Recommended Posts

dalibi ste ovo vozili na svom autu?sta je gore polovna guma ili ova lepljena "nova"?

u pitanju su kamionske gume i to je odavno postala praksa u svetu transporta,kvalitet varira od servisa za protektiranje pa tako i radni vek gume

Link to post
Share on other sites

Na auto pijacu u Nišu sam vidjao da prodaju protektirane automobilske gume sa godinu dana garancije 16" cena je bila 37 evra komad.

Link to post
Share on other sites

ako se redovno kontrolisu i pravilno odrazavaju, nista im ne fali. komadi guma koje vidite po autoputu su upravo sa protektiranih guma, koje vozac nije prekontrolisao pre kretanja na put. Ne znam da li kod nas postoje za putnicka vozila, po belom svetu ih ima, negde su dozvoljene, negde zabranjene... u svakom slucaju, za kamione, prikolice... su dobre.

duborez na polovnim gumama ne bih komentarisao.

Link to post
Share on other sites

Iskreno, ja na auto to ne bih stavljao.

Nikad (u svojoj glavi) ne bih bio dovoljno siguran da je protektirana guma zaista dovoljno dobro urađena. A i ko zna kakave je kvalitet i uniformnost tih naknadno nalepljenih delova.

Polovna guma može naravno da bude još gore rešenje (ako je na bilo koji način oštećena ili je neuniformno potrošena ili veoma stara) ali verovatno nekad i bolje rešenje (ukoliko je maltene ko nova, do par godina stara, neoštećena i malo i uniformno potrošena).

Link to post
Share on other sites

Imao sam situaciju sa novim Danlop sp sport da mi se raspala po gazecem sloju , skroz se odvojila nekih 30cm a vozio sam i protekt zimske gume na e30 5 god i extra su se ponasale bile su marke Marangoni.

Drugar mi vec trecu zimu vozi te protekt iz Rume i kaze da se super ponasaju , ja ih nebi preporucio za letnje uslove pogotovo ako se vozi na otvorenom vecim brzinama , za zimu i laganu voznji i mogu da posluze .

Link to post
Share on other sites

ja sam na kamione pre par godina stavljao protektirane gume i to od kao najbolje protekirnice u srbiji i imam mnogo lose iskustvo,posle toga stavio kineske duble coin gume i sad zasad prezadovoljan,ipak je novo-novo pa makar i kinesko

Link to post
Share on other sites