Recommended Posts

1. Imam problem sa kočionim sistemom na E24, servo je izveden sa bombom, slično citroenu a mislim da ga je praktikovao i Audi na starijim modelima 100/200. Kočenje je postalo tvrdo, a u nekim momentima se gotovo izgubi. Često se kod kočenja javi nakratko lampica za pritisak u sistemu! Naznam treba li menjati bombu ili je možda u pitanju neki regulator pritiska? Pre skoro godinu dana promenio sam kompletno kočiono ulje (savetujem svima da to urade bar svake 4, 5 god.) i sve je bilo OK do pre tri meseca.

2. Koje ulje se preporučuje za M30 3.5 l, sipao sam polusintetiku Mobil, ali mislim da mu ne odgovara iako potroši na 10.000 km oko 1 l. Čuje se jedan ili dva ventila iako se na bregastoj ne primećuje istrošenje ili ga ja bar ne primećujem?

3. Preporuka za štelovanje ventila obzirom da je po specifikaciji za oba 0.3, čini se da je to previše za naše uslove (gorivo)?!

4. Problem sa silen blokovima na gornjim ramenima. Za sada su se najbolje pokazali od E32/34 (naravno uz malu doradu po preporuci sa interneta), ali ni to nije dovoljno za ovako brza i teška kola, ima li neko bolje iskustvo-rešenje po tom pitanju?

Unapred HVALA i pozdrav! :D

Link to post
Share on other sites