Recommended Posts

Imam problem s BMW-om. Prigazio je nekih 270tkm. Kad je auto u upaljen, u leru i miruje, čuje se čudan zvuk struganja. Kad pritisnem spojku do kraja struganja nema. Spojku pustim - opet struže.

Primjetio sam da se pri početku pritiskanja spojke zvuk struganja malo pojača i to do 1/3 hoda spojke, a već od 3/4 hoda do dna nema nikakvog zvuka.

Rekli su mi da se čuje ležaj spojničke osovine u samoj getribi. Prijatelj ima službeni e39 i kaže da je i njima to mana, da je on minja taj ležaj na službenom.

E sad, zanima me jel to problem prominit i jel bi bilo pametno prominit usput i kompletnu spojku - ležaj, korpu, lamelu?

Momak koji me je upozorio da je u pitanju taj ležaj, preporučio mi je da prominem ulje u getribi i da pitam u BMW-ovu servisu jel se smi u tu getribu dodati VRLO MALO (10-20% aditiva) da se malo popravi stanje. Jel neko od vas zna?

Usput - koliko kod vas u Srbiji dođe set amortizera, pridnji i stražnji, za 524td?

Fala!

Link to post
Share on other sites

Ulje nema veze sa drug lagerom koji se tebi cuje!Mana ili ne mana,druze sve ima svoj rok trajanja to je lezaj i nemoze vecno da traje!Da bi ga zamenio moras skinuti menjac,a kad si vec skinuo menjac ne bi bilo lose zameniti i korpu i lamelu,da ti se ne bi desilo da ti u skorije vreme crkne lamela po opet skidanje menjaca!Zamena ulja tvom problemu nece pomoci,a naravno da je preporucljiva zamena!

Link to post
Share on other sites

Ma ok, razumim.. momak nije ni reka da će promjena ulja spasit stvar, nego je napomenio da svakako prominim ulje i vidim ima li nakupljenih sitnih komadića koji su eventualno otpali od tog ležaja. Nego mi je samo napomenio da probam dodat malo aditiva da malo olakšam stvar getribi. E sad, kakav to aditiv točno ide? neki posebni za ulje od mjenjača?

Link to post
Share on other sites

garant je mislio o aditivu koji se sipa u motor ...posle sipanja izvozas ga malo pa promenis tj sipas cisto novo ulje

evo link cisto da vidis o cemu se radi .. http://www.ceracoat-ceramic.com/English.htm

nisam cuo da postoji aditiv samo za menjac

Link to post
Share on other sites