E30 zadnji brisač radi kako mu naiđe


Recommended Posts

Potrebna mi je pomoć oko ludog brisača. Dešava se često da proradi sam od sebe i ne može da se zaustavi ili se pomera po malo i retko kad stane gde treba, nego se zaustavi na sred stakla. Menjao sam motor i one dve "kutijice" pozadi, ali ništa nisam postigao. Prekidač je dobar, nema spoj dok se ne stisne, pa da ne kopam po instalaciji, zanima me da li još nešto može da bude? Nemam vremena nikako da se posvetim tome, a pošto retko vozim, zaboravim skroz na to, a ne bi da brisač guli po staklu bez potrebe. Da ostavim auto kod električara nije opcija, jer mora da bude uvek kod kuće zbog određene situacije.

Hvala unapred na odgovorima.

Link to post
Share on other sites

Pa ako su sve komponente ispravne a on se i dalje pali nasumicno onda je instalacija. Istekaj motor dok ne budes imao vremena da se pozabavis time ili situacija dozvoli da oteras auto kod elektricara.

Link to post
Share on other sites

Nema mi onda druge nego da kopam polako. Primetio sam da se češće to dešava kad pada kiša, odnosno kad je vlaga. Kad je sunčano, skoro nikad se ne mrda, samo kad stisnem dugme, onda odradi brisanje, ali se zaustavi opet na nekom nasumičnom mestu.

Ima li negde da se nađe šema instalacija za touring-a? Imam svakakve, ali za karavan nijednu.

Svakako ću da isključim motor, da ne grebe po staklu bez potrebe.

Hvala i pozdrav.

Link to post
Share on other sites