Recommended Posts

Imam jedan problem, ne znam da li je u pitanju akumulator ili nesto drugo. Desava mi se da se akumulator isprazni posle nekog vremena. Vadio sam akomulator, napunim ga do kraja, 13v. I ne vracam ga u auto, kasnije kada izmerim ima 12.8v-12.6v. Stavim ga u auto i auto pali normalno. Posle par paljenja primetim da auto pali malo slabije, i posle sve slabije. Desilo mi se pre neki dan da se ugasi u voznji (bio je hladan i na plinu) desilo mi se to jos jednom pre, ali sam siguran da nije zbog struje. Kada sam pokusao da ga upalim, verglao je i njje upalio, kad sam probao opet nije hteo, vec treci put njje imao snage da zavergla skroz, cetvrti put nije hteo da ni da se cuje. Izvukao je struju iz akomulatora u 3-4 pokusaja. Zovnem oca, povuce me i upali odmah. Dodjem do kuce, bukvalno ima kilometar, ugasim i upalim normalno. Probam ponovo, upali ali slabije vergla, probao sam tako 5-6 puta i sve je slabije verglao ali je palio. Kada ga palim, svetla u autu, ona dve male sijalice se bas uguse. Ujutru nije hteo da upali. Izmerio sam tada i imao je 12.3v. Posle sam izmerio voltazu dok verglam, padne na 0 i nece da upali. Kada prestanem sa verglanjem vrati se na 12.3v. Skinem akomulator i napunim, ispravljac pokaze da je prazan na 12.3v, za neka dva sata je pun i ima 13v. Stavim u auto i upali. E, sad ko je razumeo u cemu je moj problem neka pomogne. Ako nekom nesto nije jasno, neka pita i ja cu pikusati da mu objasnim. Da li je moguce da je akomulator los i da ima snage da upali jednom i posle se u voznji od 3-4 km napuni  da ima snage da upali opet? Da li je u pitanju akomulator, ili mozda alternator ili nesto drugo... Uglavnom pomagajte, da resavam to odmha i pre snega. Unapred hvala. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotov je on, uzmi drugi :)
Ali proveri da li ti neki osigurac vuce struju
Ali 99% da je mrtav

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izmeri koliko ti puni. Ako dobro puni ne bi smeo da se ugasi u voznji. Akumulator se pui na 14 a ne na 13V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko god da ga je napunio upalio mu je, ali dzaba kada je kao meni secas se upali lepo u prva 2 sata... Posle toga ili me daj boze da prenoci nema sanse :)

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno da je akumulator vrisnuo ali neka proveri i punjenje.Tebi je dobro punio :) ali ne znamo kako njemu puni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako da proverim punjenje? Na ispravljacu mi pokaze 13v kada je pun. A kada namestim akomulator i upalim auto, pokazuje da ima 14v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa digitalnim multimetrom. Sto?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Lemmy said:

Kako da proverim punjenje? Na ispravljacu mi pokaze 13v kada je pun. A kada namestim akomulator i upalim auto, pokazuje da ima 14v.

Pitam jer ne znam cime si video kilko puni. Izmerio si instrumentom. Eto ti odgovor na tvoje pitanje :)

 

zakljucak

 

4 hours ago, FILIP-M3 said:

Gotov je on, uzmi drugi :)



 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam menjao akumulator pre par dana, skoro 5 godina je izdrzao :) merio puni 14 sve ekstra, ali cim prenoci gotov je a nigde ne vuce struju... Ili kada zavergla, ako zavergla vise od 2 puta nema vise snage

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je to, taj problem imam i ja. I pricao sam sada sa drugarom koji je auto elektricar i on je potvrdio sumnje. Znaci novi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites