X5 E70 Pre-LCI česti problemi


Recommended Posts

Planiram da u skorijoj buducnosti (pocetkom decembra ili januara) uzmem X5 E70 3.0d pre-facelift verziju (tj. 2007-2011).

 

Imam dve francuske trkalice, pa nemam iskustva sa BMW-ovim vozilima. Vozio sam E70 par hiljada kilometara pre nekog vremena i toliko mi se svideo da sam odlučio da moram da ga kupim. Napokon je došao i trenutak da ga zapravo uzmem. Zaista mi je i potreban komforniji auto za opuštena duža putovanja, pa sam se opredelio za X5.

 

Navikao sam na velike troškove održavanja (npr. jedna od trkalica troši 12L kombinovane vožnje, a ide i do 40L kad se vozi u blokadi, servisi su veoma česti, originalni delovi su retki a i dosta je uloženo u delove). Tako da ne verujem da će me održavanje iznenaditi.

 

Imam par pitanja vezana za auto:

  1. Da li se često krade? I koliko moram da brinem o tome gde parkiram auto (npr. da li uvek moram da ga parkiram u garažu ili mogu ponekad i na parkingu na ulici da ga ostavim)?
  2. Koji su česti problemi na automobilu?
    • Koliko su česti problemi sa menjačem?
    • Koliko su česti problemi sa motorom?
    • Na koliko km se obično remontuje turbina?
    • Da li ima neke specifične probleme sa trapom?
    • Ono što sam uspeo da pročačkam na internetu je da pati od električnih gremlina, što i nije toliko strašno, čitao sam da često stradaju motor retrovizora, kamera, panoramski krov, ...
  3. Koje su realne cene za 2007/2008-o godište sa manje od 200 000km u dobrom stanju? Viđao sam primerke ispod 15.000e. Jel njima nešto ne valja, ili je falširana kilometraža ili je to okej cena za to godište?
Link to post
Share on other sites