Recommended Posts

Imam problem sa curenjem goriva. :)

U pitanju je 316iA E-36. Jednom prilikom, posle dužeg stajanja (10 dana), kada sam izlazio iz garaže primetio sam da curi gorivo. Stanem, ugasim motor da pogledam. Curi tačno tamo gde se crevo spušta i prelazi u onu metalnu cevku. Ponovo upalim da ga vratim nazad u garažu - curi ali manje. Pošto nisam imao ništa od alata a leto u punom zamahu pozovem 987. Dodje tip otvori one otvore ispod sedišta i kaže 'ajd sad upali. Upalim motor kad ono ništa. Nema curenja. Mada se videlo da je puštao tačno tu na pumpi. Bilo sve vlažno od benzina. Objašnjavao mi je da je to zbog nekog nadpritiska. Da budem iskren nisam ga baš mnogo razumeo.

Posle toga sam vozio normalno. Nisam primetio da negde pušta. Par puta sam otvarao poklopac iznad pumpe i gledao kad palim motor - suvo ko barut. Malo sam i zaboravio na to, kad je došlo vreme za sledeće duže nevoženje. Sva je sreća pa sam setio toga, pa sam prethodno poskidao te poklopce ispod sedišta i otvorio rezervoar. Upalim motor i imam šta da vidim. Pušta na oba spoja na pumpi, doduše vrlo malo, baš malo. Na onom što ide ka motoru pušta više nego na onom drugom. I taj benzin ide tako uzbrdo (!) duž creva i posle se sliva niz isto.

To je ono što sam video da kaplje tj. curi u prvom slučaju. I opet isto posle drugog paljenja motora to prestaje. Opet sam kontrolisao posle dan dva i ništa.

Odstoji auto 12 - 13 sati nema toga. Odstoji preko vikenda i ništa. Auto inače vozim svakog dana. Ali sada je već počeo da pušta i posle kraćeg stajanja.

Ovog vikenda ga nisam vozio i u ponedeljak ujutru curi. Dođem na posao i kasnije kad sam krenuo do Alonea pogledam kad ono prestalo. Onaj tamo, mislim da se zove Branko, me lepo saslušao ali vidim da nema baš neku ideju šta bi moglo da bude. Kaže jedino da ostavim auto par dana kod njih pa da onda probaju da vide šta se tačno dešava.

Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude ?

Link to post
Share on other sites

verovatno se rassuse creva pa slabo dihtuju,kada ovlaze od benzina ona zadihtuju i ne curi.pokusaj da pritegnes selne ili da zamenis creva

htedoh reci da su se creva rasusila

Link to post
Share on other sites

Šelne stavljene nove i pritegnute.

Hm. A zar ne bi trebalo da ta creva budu otporna na uticaj goriva tj. benzina ?!?

I jel' ima neko da mu se to desilo ? Mislim na rasušivanje creva.

Link to post
Share on other sites

Ljudi od muve prave slona.

Pa nadjes gumena crijeva i stavis, zajedno sa novim selnama ali treba da pazis cepove jer su od neke jebene plastike i lome se kao staklo.

Link to post
Share on other sites