Problem u pumpi goriva ili nešto drugo?


Recommended Posts

Pozdrav svima!

Vozim BMW e39 530 d i prije nekoliko tjedana dogodilo mi se da auto nije htio upaliti. Kad sam ponovno pokušala nakon nekoliko sati upalio je.

Nekoliko dana nakon toga, opet nije htio upaliti neko vrijeme. Gledala sam na crijevu koje ide do filtera goriva baca li pumpa gorivo i nije bacala ništa, nakon otprilike pola sata 

upalio je normalno. Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je stvar do senzora za paljenje, jer auto hoće upaliti kad je vruć. 

Dalje, vidim da je došlo do slabljenja performansi - auto kao da ne prima dobro gas (automatski mjenjač) , raste mu potrošnja (rekla bi da je nešto viša nego što je bila inače), a teško povećava brzinu, kao da se motor "muči".

Multimetrom sam gledala, pumpa u rezervaru dobiva struju, i čuje se da zuji tiho, normalno. Druga pumpa ispod vozačevog sjedala isto se čuje kako tiho zuji.

Ne znam što bi drugo bilo osim pumpe za gorivo, ali kao što sam rekla, one se čine u redu? Jedino što nekada nije bacala gorivo putem onoga crijeva što ide do filtera goriva - je li moguće da pupma tako zeza - malo baca gorivo, malo ne?

 

 

Link to post
Share on other sites