automobil namenjen ženama


Recommended Posts

Predstavljen automobil namenjen ženama

U Iranu je predstavljen automobil namenjen ženama, sa elektronskim uređajem za pomoć pri parkiranju i dizalicom koja olakšava zamenu gume

zzzzz.jpg

Vozilo će biti proizvedeno u nežnim "ženskim" bojama, sa unustrašnjim dizajnom prilagođenom ženskom ukusu.

Biće opremljeno i alarmnim sistemom koji će upozoravati vozača na nepravilnosti, kao i automatskim menjačem, navigacionim sistemom i audiovizuelnim sistemom za zabavu dece u toku vožnje.

Vozilo, koje pripada liniji automobila "samand", u proizvodnji industrije Kodro, dizajnirano je u konsultacijama sa ženama-vozačima i u prodaji će se naći u junu 2009.

"Potrebe žena se razlikuju od potreba muškaraca", izjavio je direktor Kodra Vahid Nadžafi, dodavši da će automobil, u prvo vreme, biti prvenstveno namenjen domaćem tržištu.

Islamska vlada u Iranu zastupa razdvajanje polova. Prošle godine je podržala predlog za proizvodnju "ženskog bicikla" na kome će noge i telo žene koja vozi biti prekriveni.

U Iranu postoji i posebna taksi služba za žene sa ženama-vozačima. Polna segregacija zastupljena je i u gradskom prevozu, kako autobusima tako i u podzemnoj železnici.

Premda ima više žena u iranskom nego u britanskom parlamentu, one i dalje moraju od svojih muževa da traže dozvolu da bi radile van kuće ili putovale u inostranstvo.

Link to post
Share on other sites

''Prošle godine je podržala predlog za proizvodnju "ženskog bicikla"

bas me interesuje kako ce taj bajk da izgleda ...noge u dzak i da pedaliraju rukama :) ma najbolje neka donesu zakone da im se ne radjaju zenskaci da bi bili mirni...

a mozda ima i razloga to sa biciklom :vampire: mozda im zene imaju maljave noge :)

Link to post
Share on other sites

Kada sam ukucao na google-u "woman bike made in Iran", prvo mi je izbacio ovo

queen_bicycle_race1.png

A na sajtu Iran’s Islamic Bicycle <_< :wacko: :vampire:

Link to post
Share on other sites