Popravka - limarija


Recommended Posts

Pozdrav ljudi,

Nadam se da je ok da postavim topik u ovoj sekciji, pošto nisam siguran u koju bi trebalo. Stvar je sledeća.

Sinoć sam parkirao svoj BMW na Zelenom vencu i otišao sa drugarom na basket. Vraćam se - auto čuknut i to onako dobro. Niko nije video, tako da pretpostavljam da me je neko udario parkiranog, na parkingu! Nisam nit nepropisno stajao ni ništa, al ajde to je sad druga priča.

Ono što bi trebalo da se promeni su farovi [ili ako je moguće samo onaj plastični deo fara, pošto sijalice rade najnormalnije], plastična maska oko farova, da se ispravi branik i čini mi se malo limarija da se ispegla. Verovatno je udario neko čeono, pošto hauba uopšt nije stradala.

A danas me već zaustavio pandur i kao kako to voziš slupan auto :/

Zanima me koliko bi to koštalo otprilike, pošto trenutno nisam baš u najboljoj finansijskoj situaciji.

Hvala.

Link to post
Share on other sites

daj neku sliku radi procene, auto je ostecen spreda ili pozadi,

Link to post
Share on other sites

U celoj prici, mislim da su najskuplji farovi. Prvo, ja kad sam se raspitivao, niko nije hteo da proda far komadno, samo u paru, a kamoli samo stakla. Prednja maska se sastoji iz tri dela, levog, desnog i sredisnjeg (bubrezi). Sve zavisi sta je puklo. A od limarije, je osteceno samo onaj deo lima ispod maske, ili i krilo?

Link to post
Share on other sites

Od prednje maske je pukao samo srednji deo, tj. onaj kao znak BMW.

Krilo nije ni malo ulubljeno, samo je deo ispod maske ulubljen. To je otprilike cela shteta.

Pitao sam i ja za farove i mogu da se uzmu samo u paru. Valjda su mi rekli oko 5000 din. Koliko se krece cena poshto nisam informisan?

Hvala.

Link to post
Share on other sites

Taj sredisnji deo (bubrez), ne bi trebalo da je vise od 15-20 evra, farovi (jedan par, levi ili desni) sa sve nosacem, 40-50 evra, limarija 20-ak evra (za branik nisam siguran, da li ti se vise isplati ispravljanje ili drugi branik, mada se teze nalaze). To bi trebalo da je to. Ostali clanovi, slobodno me ispravite, ako negde gresim.

@max_power

Zavisi sta podrazumevas pod "par" :lol:

Link to post
Share on other sites

A pa da. Ja sam kontao par da je levi i desni. Racunao sam jedan je dugo+kratko svetlo. Ja sam na otpadu jesenas platio 15 jevreja samo drzace za levi far a 60 sam za branik dao i to bez one maskice sto ide preko hladnjaka za ulje.

Link to post
Share on other sites