SHANGAJ - Auto Show 2009


Recommended Posts

Kina je u 2008. postala vodeći svetski proizvodjač automobila, pretekavšu Nemačku i SAD, čije se posrnule industrije automobila bore da prežive u uslovima sadašnje ekonomske krize.

Lane je Kina povećala svoj udeo na svetskom tržištu automobila na 17,2 odsto i iza sebe ostavila Nemačku, sa učešćem od 14,7 odsto i SAD, s udelom od 14,6 procenata....pokazali su podaci nemačkog udruženja proizvodjača automobila VDMA.

Prodaji automobila u Kini doprinele su i različite podsticajne mere u okviru vladinog stimulativnog paketa, uključujući ukidanje poreza za vozila s motorima manjim od 1,6 litara ....objavljeno je na Internet sajtu euobserver.com.

Link to post
Share on other sites

Kopiju '' naseg '' X5, pravi firma SHANGHUAN i zove se CEO, cak i model ima plavo beli znak na crnoj okrugloj podlozi. O istom je bilo reci i u emisiji SAT, kao losoj kopiji X5, ali u danasnja vremena, sto kaze Ljilja u uslovima krize, narod ce se sve vise okretatiti plagijatima nego orginalima.

Link to post
Share on other sites

Dotičnom CEO automobilu se koža tokom beogradskog sajma ofucala , vidi se iz kreš testova kakve bezbednosne sisteme ima. Imao sam težak udes i ubeđen sam da sam bio u nekom kineskom automobilu ne bih danas ovde kuckao.

Link to post
Share on other sites

Moze da lici na druge koliko hoce, no ja zaista zalim jadnike koji kupuju kineski krs. Mozda ce jednog dana Kinezi praviti jake pouzdane i lepe automobile, ali sada to svakako ne cine.

Link to post
Share on other sites

Pak76 i BMW 2002 ste u potpunosti u pravu, standardi bezbednosti za sada su na najgorem mogucem nivou, a i sam kvalitet izrade ( dugotrajnost i pouzdanost delova) , ali da ne zaboravimo tako su poceli i korejanci, a sada imaju zavidnu auto indrustriju.

Link to post
Share on other sites