Problem sa centralnom bravom E36


Recommended Posts

Pre 2 nedelje sam kupio BMW 316i, E36, 1991 godište, prešao 183000 km, zadnjih 7 cifara šasije su: AJ04509, nema fabrički ugrađen alarm.

Problem je sledeći: uveče sam ga zaključao, ključ u vozačeva vrata, drugi klik udesno i sva su mi se vrata zaključala, gepek i vratanca od rezervoara.

Ujutru kad sam hteo da otključam otključala su se samo vozačeva vrata dok su ostala morala ručno da se otvore, kao i gepek.

Rezervoar sam otvorio iz gepeka tako što sam skinuo tapacirung i povukao sajlicu koja je pomerila zubac za vratanca rezervoara.

Pored centralne brave istovremeno su mi i podizači prednjih stakala stali sa radom.

Pošto mi đavo nije dao mira, čačkao sam po osiguračima i kada sam promenio osigurač br. 35 ili 36, nisam siguran, znam da je jedini od 25A, podizači su mi proradili i uspeo sam samo da spustim (idiot) suvozačevo staklo i povratka mu nije bilo, ostalo je spušteno.

Čuje se i caktanje koje nisam mogao da lociram, da li je u vozačevim vratima ili sa zadnjeg sedišta, tako da je verovatno neki relej otišao.

Auto sam vozio na dubinsko pranje ali nije pravio problema do pre 3 dana, da li može to da bude problem?

Čitao sam po forumu i svi savetuju da se pogleda modul ispod zadnjeg sedišta, ja taj modul nisam video ili mi je promakao pa vas molim za neki link koji pokazuje poziciju tog modula ili konkretan savet kako da otklonim taj kvar, naravno i broj proverenog električara u Beogradu dolazi u obzir na PM.

Hvala unapred ;)

Link to post
Share on other sites

Nije ti promakao jer se taj modul nalazi ispod kasete kod suvozača...Dakle skineš poklopac ispod kasete iznad nogu,sa desne strane ti se nalazi fiksiran modul i za cb i za podizače....

Imao sam takvih problema sa svojim autom...Može biti da ti je ušla voda,to je meni zeznulo instalacije a kasnije i modul.Moj savet ti je da ubaciš neki alarm da ti centralna ide preko njega,a svetlo u kabini na releje pošto taj modul i za to služi.

Ako baš hoćeš da menjaš modul kod nas je 20000 i 5000 je kao programiranje.To ti se ne isplati :preved:

Link to post
Share on other sites

Hvala pogledaću u toku dana.

Mehaničar koji mi je menjao zupčasti i španere mi je i sredio podizače ali mislim da je to uradio tako što je prevezao onaj prekidač sa desne strane volana koji služi za isključivanje podizača, a da modul nije ni video. Još mi je rekao pre nego je namestio da podizači ni brava ne dobijaju struju.

U svakom slučaju pogledaću danas naznačeno mesto.

Alarm je inače bio u autu, i to fabrički, ali je pravio nekih problema pa ga je lik od koga sam kupio isključio i to treba da nađem gde je sad, verovatno je ostao u autu samo je isključen.

Problem je što taj čovek u Francuskoj, a njegov otac koji je i vozio auto i isključio alarm je umro i to sad niko živ ne zna šta je uradio.

Ne gine mi neki električar :ok:

Hvala još jednom

Link to post
Share on other sites