Rale E34

Members
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rale E34

  1. model sa pet brzina oko 450e,a sa sest 250e u Gazeli(Nis)!Meni je potreban ovaj sa sest :),ali mi je cena cudna,majstor mi je rekao da kosta oko 500e!Oba modela su LUK
  2. Da li je realno da plivajuci zamajac za menjac sa sest brzina kosta duplo jeftinije od zamajca menjaca sa pet brzina?
  3. Da li je moguce ugraditi amortizere i opruge od e39 na e34?
  4. Nisam jos,ali za sada bi uzeo benznica mada to moze da se promeni ako nadjem nekog dobrog dizelasa ali to ce biti tesko. :)
  5. Naravno plin,imam bas jedan AC uredjaj koji sam mislio da prodam ali cu ipak da ga zadrzim dok ne resim sta da kupim.Ako na bezn. stavim plim to ce biti extra.Ako moj e34 m20b20 trosi u proseku 10-13l lpg na sekventu ne bi imao nista protiv ni da mi e46 trosi toliko plina!! :)
  6. Hvala na savetima,imam jos malo vremena da odlucim,nadam se da necu pogresiti! :)
  7. Ma sve je to ok sto se tice dizela,samo je problem naci dobro ocuvanog i sa malom kilometrazom,a sto se nafte tice je ziva istina.Moj ujak ima e39 530d i kaze da sa naftom koju sipa u Austriji auto mu manje trosi,bolje vuce i ima mirniji rad.A kad sipa kod nas na bilo kojoj pumpi a dosta ih je isprobao desava se opsta suprotnost,da covek ne poveruje koliko je "EURO"diesel kod nas los.
  8. I ja tako mislim,dizel nema sanse da se nadje a da je presao ispod 200000km,svi su izvozeni i kod nas dolaze taman kad treba da se radi neki servis(turbina,dizne,plivajuci zamajac,pumpa v.pritiska,razni ventili itd.)a sve je to papreno skupo i ne moze da se nadje dobar deo za kupiti sve je to nesto fus,tako da zamenom resavamo problem samo na kraci period.potrosnja po gradu ne moze nikako da bude manja od 7.5l provereno znam jedino da ga kilavis i vozis pazljivo a sta ce mi takav auto.nasa nafta je losa ima da radi kao traktor.jeste ja je kao bolid,neverovatno ubrzanje i dobra konacna brzina,3
  9. Sta je bolje pazarilti,zbog kasnijeg odrzavanja i osecaja u voznji?
  10. to je istina zato sto mi u automobilima sipamo gas za sporete a ne za automobile!zato sada svi na pumpama lepe PBS.Ko zna kakvu smesu prave za auto,to je sramota!kad corsa 1.0 trosi 11 L :).
  11. lambda sonde nema,tako sam ga kupio,na benzin varira od 5,24ms koliko je bilo najnize pa do cak 7ms,a plin ga kopira uvek samo za 1ms vise.majstor je pokusao prvo sa protokomerom da smanji otkucaje ali nema efekata jer auto pocinje da se gusi i nece da prima gas,takodje je pokusao i na lpg kalibraciji da smanji otkucaje na dijagramu na 4ms ali komp mu ne dozvoljava i auto se gasi.
  12. taj benzin mi je potrosio za kratko vreme,a samo sam ga vozio na benzin dok se ne zagreje.mozda sam presao 70km SAMO na benzin!!!!
  13. Nema sanse da trosi benzin i plin,imam prekidac na pumpi za gorivo pa kad prebaci na plin ja je iskljucim da ne radi!imao sam problem sa pumpom za gorivo pa mi je za malo zapalila ceo auto :(,zato sam stavio prekidac
  14. na kom vremenskom periodu dizna pusta gorivo u leru (520i e34 m20)?ugradio sam sekvent i sada imam probleme zato sto plinske dizne nemogu da kucaju ispod 8 mili sekundi (ms),a benzinske kucaju na 5,5-6 ms pa se dosta oseca miris benzina ili plina u zavisnosti od toga na sta radi!a i potrosnja ubija!:(citao sam nesto na netu da uglavnom kod vecine automobila benzinske kucaju na 2,5-3,2 ms.kad sam ugradio sekvent sipao sam 15l cisto za paljenje i zagrevanje i napravio mozda 70km na benzin i sve je progutao nisam mogao da verujem pa sam otvarao rezervar da vidim da li je istina :).a plin je trosi
  15. zamenio sam termostat danas,postavi behr i sad je ok dize do pola bez problema :) :) :)
  16. ok onda :),febi je 1600 din a behr 1800 din.:)jeftinije :)a ima i neki tomson engleski on je 1200 din,nego cuo sam na forumu da je oko 1000 din.
  17. znaci da uzimam 80c,ok,vec sutra!samo u jednoj prodavnici u celom gradu ima termostat,ne mogu da verujem :)zato je i toliko skup!!
  18. danas sam rasturio kuciste termostata i izvadio termostat,bio je zatvoren i delovao ok.zagrejao sam vodu i stavio termostat,otvorio je bez problema,mislio sam da je ok dok nisam pritisnuo oprugu ,ona je dosta slaba sto znaci da on otvara ali ne zatvara kad je na autu zbog pritiska vode i opruga nema snagu da zatvori.na njemu pise 88c.po svim radnjama sam trazio da kupim u Nisu i nigde nema od 88c,ima od 80c i 92c,cene su oko 1800 din.Imam TECDOC na kompu pa sam pogledao i pise za nase podrucje ide 80c.ali ovaj od 88c dok je radio mi je uvek drzao na pola i malo preko pola.sta ce biti ako stavi