max_power

Members
  • Content Count

    440
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by max_power

  1. Jako ti je jednostavna instalacija kod E46. Imas signal od rikverc svetla koji ulazi u 1 konektor, u njega ulazi i struja, masa signal za gong i jedna zica koja ide na I-BUS, drugi konektor je za senzore. Proveri to, treba ti par minuta. Moguce da ti se gong otkacio samo...odnosno signal za njega.
  2. Ja sam prokomentarisao Filipov problem....
  3. Iskreno meni ovo lici da je sa tablom problem, a mozda i kontakt termodavaca. Kod mene je da kada ga otkacim zakucava u crveno skala. Mozda ti je i on negde malo oslabio kontakt pa naginje ka crvenom...
  4. Toliko mi je iritantno da procitam post u kome pise "uradio sam, sve radi u full-u, slikam, snimam, postujem, opisujem saljem vam..." to je to, poslednji post. Odnosi se na perkebgd. Ako je neko prtio temu, i cekao rezultat duzan si bar da ne obecavas pricu, sliku, snimak... Osim ako snimajuci nisi se zarobio nekako u tom gepeku. Off teme sam, izbrisite slobodno, ali ne mogu da ako neko ceka nesto ti odradis to i uskratis ljude informacije koja je mozda ovde nekom bitna. A verovatno jeste sudeci po broju pregleda. Izvinjavam se jos jednom.
  5. Menjaj ti odmah crevo, pa posle utvrdjuj od cega je :D Proveri taj visko da li ti baca, koliko se nazire na slici mislim da ti kaci u hladnjak i to solidno.
  6. max_power

    e34 pitanja

    Ovo sigurno znam ali odnosi se na E39, zapravo svaki pandurski je imao po dva, fabricki. Jedan je sluzio za stanicu, one LED platforme za ispisivanje poruka napajao je i kameru ispod retrovizora itd... u zivotu sam video samo jedan e34 sa tim malim akumulatorom u gepeku, fabricki je tu stajao nista budzeno, to je bio 525TDS karavan '95 god, i taj akumulator je bio potpuno prazan. Znam da mi je rekao vlasnik auta tada kao u fazonu... To govno prazno zbog njega mi webasto ne pali.... Naravno ne ukazuje da je on u pravu, i da je zbog toga webasto van funkcije, ali sam siguran da nije budzeno, im
  7. max_power

    e34 pitanja

    Ispravite me ako gresim ali ako je taj u gepeku manji aku od ovog drugog mislim da je od webasta, mislimda e34 ima poseban akumulator za webasto i da je pozadi odnosno bas u gepeku, nezavistad od glavnog koji je ispod sedista zadnjeg ili haube.
  8. Da li si vozio automatika ranije? Moguce da ti jednostavno taj menjac ne lezi. Zelis bolji start, ili ubrzanje...??? Taj motor definitivno ima snage i sigurno to sto si ocekivao.
  9. Manual ili automatik? Sta si sredjivao oko menjaca, zamena ulja sami ili jos nesto?
  10. Imenjace daj neki savet kako da ih skinem a bez da usisnu skidam, skidao sam ih pre dve godine plin kada sam stavljao i kada sam ih vadio -cupao- ispadale su mi one kapice plasticne sa njih, posle skinemm i usisnu.
  11. :) jedino sto jos nisam su dizne. Da ih skidam pa da cistim ili da sipam nesto u gorivo? Da ih skidam moracu celu usisnu pa mi to bas posao, ali ako mora-mora a?
  12. Prvo sto mi je palo na pamet je on, mada nije otvaran, nije detonirao... osim ovog drugih problema nemam, ali to ispod 2000RPM toliko trza imam utisak da ce da otkine nosace.
  13. BMW m20 motor, ugradjen plin. Plin sam sam ugradjivao i to kada sam motor doveo u stanje da radi perfektno na benzinu. Kada sam stavio plin ustelovao sam ga tako da odlicno radi i na plinu i na benzinu. Godinu dana kasnije na plinu i dalje radi sasvim ok dok na benzinu dok ubrzava ide odlicno, ne stuca, penje obrtaje ali kada pustim gas i obrtaljka sidje ispod 2000 obrtaja krece trzanje cimanje...cim pipnem gas to se smiruje. Znaci prima gas ide u obrtaje problemi krecu kada pustim gas i sidje ispod 2000 obrtaja a auto je u brzini naravno. Pretpostavljam da struja nije jer na plinu nema tih pr
  14. Verovatno tabla, ali sto rece Igor post iznad proveri prvo konektore sam, ne kosta a moze da napravi problem. Ja bih ti preporucio da uzmes drugu tablu jeftinije ti je nego da sredjujes tu.
  15. Evo razlike te o kojoj pisah, imaju obe "RESUME" ali totalno drugi polozaj, i instalacija...
  16. Ispraznio inbox. Taj 535 M30 ima i sa ecu-om i bez. Taj bez, iz rucice tempomata ima samo dve zice, koje dalje idu na instalaciju koja je nakacena na onaj potenciometar ispod papuce gasa i nema ECU. A postoji takodje 535 M30 koji ima i motor, sajlu, ecu kao i ovaj. Bobane videces ako pogledas u dijagramima, ja sada trazim bas ali ne nalazim taj podatak. Taj tempomat gde je bez ECU-a ne postoji na samoj rucici ona opcija "RESUME" odnosno da zapamti zadnju memorisanu kilometrazu "ABRUF" su Nemci to nazvali. Evo nekih informacija koje oni dadose. "The earlier cruise switches have less wires in a
  17. Ako si skinuo lajsnu sa senzorima prosto je nemoguce da ne mozes da skines senzor. Verovatno te zeza kontakt na njemu zbog nabacane vlage. Kada skines lajsnu samo ga zaokreni trecinu kruga i izvuci u nazad. Raskaci kontakt i ocisti lepo konektore. To uradi na svim senzorima kada vec skidas. Znaci ne cistis senzor niti ga peres tim deterdzentima, samo mu otkaci kontakte. Posao ti je jednostavniji nego zameniti sijalicu u faru. Javi sta si uradio
  18. Jeste ovaj je sa e36, isti je model i na e34 ali posle 92-og godista, pre 92-og modeli su imali razlike u pinovima, zato je najbolje uzimati tako komplet skinut. I na e32 je isti princip. E da da vam napomenem ovo e34 535 odnosno M30 koji je imao tempomat on nije imao ECU, njegova rucica tempomata je imala samo dve zice koje su isle na potenciometar gasa, prostiji sistem ali je radio posao.
  19. Hvala drugari, dva dana posla ali moze i brze da se zavrsi ako se nadje magistrala originalna, ja sam celu Srbiju pretresao i nisam uspeo pa sam radio sam.
  20. Kao sto u naslovu pise, ugradnja tempomata u navedene modele koji pri tom nemaju postojecu instalaciju za isto. Potreban je ECU tempomata, motor "ACTUATOR" i rucica koja ide ispod rucice brisaca. Sve navedeno mora biti istog godista, i nije bitno da li je za e36, e34, e32 ali ne sme se mesati nesto od ova 3, odnosno, ne moze rucica biti od e34 a actuator od e36. Sve mora biti skinuto sa istog auta. Ja sam danas ugradio u e34 m20 tempomat. Postavicu u slikama i dijagrame, kome bude potrebno objasnjenje tu sam. Sam uredjaj da bi radio koristi iz instrument table signal za brzinu, koristi signal
  21. Mnogo zavisi od same opreme koju nosi taj E34. Meni 15 minuta nakon gasenja auta pocne da gasi deo po deo, a neke ne ugasi u opste dok ne zakljucam vrata ili se ne aktivira imobilajzer. Koliko tebi vuce kada je ugasen?
  22. Neki lik u Nisu prodaje za 200e komplet, iskreno mislim da je to puno. E36,E34,E32 su isti. Postoje samo dva tipa koja se mugu naci u svim modelima ovim navedenim.
  23. Tako nekako. Nemas dekodiranja jer on od auta uzima sa sata kilometrazu Km/h signal sa kocnice i kvacila i to je sve sto mu je potrebno da bi radio. Ne bi bilo lose da stavis na kvacilo taj prekidac. On ti je isti kao i za kocnicu, isto se i montira i sa prekidaca kocnice iskoristi iste zice. Rucica, sam ECU, i actuator su ti siti i kod automatika i kod saltaca. Pozdrav!
  24. Moze, vrlo mala prepravka. Moras samo naci prekidac za kvacilo i ugraditi. Isecices zicu instalacije koja ide od inst. table i koja ECU tempomata kazuje d li si u P,R,N,D rezimu voznje i za nju nakaciti signal prekidaca kvacila. Ako me nisi razumeo objasnicu ti detaljnije