zmoon

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About zmoon

 • Rank
  bmw pocetnik
 • Birthday 05/28/1971

Contact Methods

Profile Information

 • Ime i prezime
  Dejan Krsnik
 • Lokacija
  Zemun
 • Automobil
  BMW 318iS M paket
 1. zmoon

  Moj coupe e46 2001.

  ...hvala,matori!
 2. Pozdrav svima! Opisaću Vam simptome, pa ako neko zna šta da radim, bio bi mu zahvalan na savetu. Za prvo jutarnje paljenje ponekada treba da se zavergla 2-3 puta...isprva nestabilan rad motora, a kada se krene sve je OK. Primećujem odsustvo povećanog broja obrtaja, dok je motor hladan(obrtaji su uvek do 1000o/min), a kada se zagreje obtaji su 800 o/min. Kada kazaljka pokazivača temperature motora izađe iz plavog polja, pri dodavanju gasa ( recimo prva ili druga brzina ) auto izgubi snagu ( pobada ), i kako mu oduzmem malo gasa, dobije ponovo snagu, sve dok mu ne pronađem položaj pedale gasa koji mu odgovara. U vožnji auto ide normalno sve dok se ne zavrti do, recimo, 5000 o/min, kada naglo počinje da cima, gubi snagu. Muči se da dohvati 170 km/h, što ranije nije bio toliki poduhvat. Pri zaustavljanju, ako je uključena klima, obrtaji motora variraju sve dok ne pustim pedalu kočnice...ponekad se i ugasi. Sumnjam na protokomer, ali bi mi mnogo značilo mišljenje stručnjaka, koji bi eventualno pomogli zalutaloj ovčici!!! :dance3:
 3. Javi šta si uradio, ali budi spreman na još oko 1700 dindži izdatka...iskreno, želim da prođeš bez toga, ali...SRBIJA!!! ;)
 4. Da, u pravu si...upisu da je auto na gas...u napomeni...ali, tek nakon sto uplatis takse koje sam naveo...tako je bar u Zemunu!Ako je negde u Bgdu drugacije, javi pa da ih tuzimo... ;)
 5. zmoon

  ugradnja gasa na 325i

  U pravu si...nisam razmisljao o broju cilindara, ali...nazovi,pitaj...
 6. Na te cifre treba dodati i 1310,00dinara za zamenu sobracajne, zatim 324,00 dinara za obrazac saobracajne i onda na kraju to iznese u Beogradu 7154,00 dinara... ;)
 7. zmoon

  ugradnja gasa na 325i

  Imas topic od 28 septembra 2009.godine , ugradjen plin u 318 iS , pa mozes da pronadjes informacije sa slikama i cenom. ;)
 8. zmoon

  Lampica air bag-a

  Dobro veće... ;) Pisao sam o problemu sa air bag-om na E-36...u E-39 se ne razumem, ali kada sam imao taj problem dijagnostika u Alone-u je prijavljivala kvar na zatezaču sigurnosnog pojasa suvozača...čovek ugradio otpornik(diodu kako on kaže), dadoh kontakt i sijalica više nije svetlela...platih 2500 dinara za znanje i vozim se...garantuje otvaranje air bag-a... Što se tiče skidanja sijalica, mislim da to baš i nije smart job...to je zatvaranje očiju pred problemom...problem će i dalje postojati...svojevremeno sam(bila nemaština) skinuo sijalicu akumulatora i stavio je na mesto sijalice koja osvetljava instrument tablu...vozio sam dok je akumulator imao kapaciteta, a onda sam kao zadnji šaban gurao auto na Autokomandi... ;) možda me neko i video...2000-te crveni E-30 320i... :lol2: pozzzz svima :lol2:
 9. zmoon

  e36 328is (mali ///M) ;)

  Šta reći....auto je do j..a...barem tako izgleda...ne mogu da provalim da li je budžen , ali svakako lepo izgleda... Pusti ove Miki Laude što se prže na detalje...jesi li ti zadovoljan...cepaj!Ja sam sa šestaka sišao na 318 iS pa mi ništa ne fali...jesam navikao 4 godine na snagu, ali jbg...život...ništa ne fali ni ovom...ionako je zabranjeno nasilje u saobraćaju! Srećno!!!!!!!!
 10. Pozdrav svima... I ja reših da odradim atest, iako sam godinama vozio bez njega...i po inostranstvu(Grčka,Bugarska,Hrvatska...)... U Beogradu je procedura sledeća: - započinjanje tehničkog je prva stepenica u procesu 490 dinara, - odlazak u Ljermontovu po uput za atest i plaćanje takse za atest 1420 dinara ( sve se završava za pola sata do sat vremena zavisno od broja otvorenih šaltera). Tamo je potreban registracioni list sa započetim tehničkim pregledom,uplatnica, molba koju možete da napišete sami( na belom A4 papiru napišete u zaglavlju PU grada Beograda, ispod svrha molbe i u tekstu da želite da Vam daju uput za atest uredjaja za TNG ugrađenog u vozilo marka,tip,šasija,reg.table...atest ću izvršiti u AMS...potpis) ili da Vam je odradi gospođa u AMS-u na ulazu u MUP...košta oko 150 dinara...lična karta i saobraćajna dozvola na uvid i obavezno prisustvo vlasnika vozila. - odlazak na jedno od mesta gde dolaze ovlašćeni stručnjaci koji pregledaju ugrađeni uređaj i tamo se plaća taksa 3600 dinara ( konkretno u Pane AG ).U ovaj centar ekipa stručnjaka dolazi sredom od 16 časova i proces traje zavisno od broja ljudi, koji su taj dan došli na atest... - odlazak na završetak tehničkog pregleda, konstatacija promene težine vozila ( ne uzimaju u obzir da imam alu felne, nego odokativno šac metodom dodaju težinu ), - odlazak u MUP gde Vam upisuju promenu pogonskog goriva u saobraćajnu. Dakle, kada se sabere u Beogradu je zanemarivo skuplje i prema mojim iskustvima može da se završi za dva dana...ujutro na TP i u MUP, a popodne na atest i sutradan se dovrši TP i ode na upis goriva u MUP...ko ima sreće ili ode na atest na neko drugo mesto može i za jedan dan! :blum3: Uglavnom, ništa specijalno...uzimanje para...ali propisi su propisi! Da ne bi bilo ...:) Nadam se da sam pomogao bar nekome... :D
 11. zmoon

  E34 M50B20 sekvent

  Pane AG...ugradio sam par uredjaja kod njih i nema greske...na M 44 sam stavio Tomaseto i radi OK...najvaznije ti je da dizne nisu skupe u zameni...ako moras da izdvojis 110 eura za BRC diznu onda jbg... vozio sam BRC 100 000 km i pricam iz iskustva...prva mi je crkla na 70 000 km...poljske dizne su povoljne, ne lupaju kao kod BRC-a.... Momci su OK, usluzni su, hoce da posavetuju i resavaju problem u hodu...odmah ga prepoznaju! Ne pipaju u mraku. Bar ja imam takva iskustva.
 12. zmoon

  Derikoze

  620 eura ti je cena u Zemunu...uredjaj OK kao i ljudi koji stoje iza svega...ja sam ugradio u svoj 318iS 1997 M 44!
 13. zmoon

  vozacev tapacirung

  OK thnx druze...pitao sam detalje iz pedostroznosti, da ne bude hrkljus...pa da jurim po otpadima...zasukacu rukave cim prodje ova klimatska nepogoda i A H1N1...pozzz
 14. zmoon

  vozacev tapacirung

  Znaci, kako sam ukapirao, taj deo oblozen tkaninom je zalepljen za oblogu tj.za unutrasnju stranu vrata...nazovimo je oplata. Nema ni jedan sraf ili...? Koritance je zalepljeno za oplatu...? Bez srafcica...?