zmoon

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zmoon

  1. Pozdrav svima!

    Opisaću Vam simptome, pa ako neko zna šta da radim, bio bi mu zahvalan na savetu.

    Za prvo jutarnje paljenje ponekada treba da se zavergla 2-3 puta...isprva nestabilan rad motora, a kada se krene sve je OK. Primećujem odsustvo povećanog broja obrtaja, dok je motor hladan(obrtaji su uvek do 1000o/min), a kada se zagreje obtaji su 800 o/min.

    Kada kazaljka pokazivača temperature motora izađe iz plavog polja, pri dodavanju gasa ( recimo prva ili druga brzina ) auto izgubi snagu ( pobada ), i kako mu oduzmem malo gasa, dobije ponovo snagu, sve dok mu ne pronađem položaj pedale gasa koji mu odgovara.

    U vožnji auto ide normalno sve dok se ne zavrti do, recimo, 5000 o/min, kada naglo počinje da cima, gubi snagu. Muči se da dohvati 170 km/h, što ranije nije bio toliki poduhvat.

    Pri zaustavljanju, ako je uključena klima, obrtaji motora variraju sve dok ne pustim pedalu kočnice...ponekad se i ugasi.

    Sumnjam na protokomer, ali bi mi mnogo značilo mišljenje stručnjaka, koji bi eventualno pomogli zalutaloj ovčici!!! :dance3:

  2. Dobro veće... ;)

    Pisao sam o problemu sa air bag-om na E-36...u E-39 se ne razumem, ali kada sam imao taj problem dijagnostika u Alone-u je prijavljivala kvar na zatezaču sigurnosnog pojasa suvozača...čovek ugradio otpornik(diodu kako on kaže), dadoh kontakt i sijalica više nije svetlela...platih 2500 dinara za znanje i vozim se...garantuje otvaranje air bag-a...

    Što se tiče skidanja sijalica, mislim da to baš i nije smart job...to je zatvaranje očiju pred problemom...problem će i dalje postojati...svojevremeno sam(bila nemaština) skinuo sijalicu akumulatora i stavio je na mesto sijalice koja osvetljava instrument tablu...vozio sam dok je akumulator imao kapaciteta, a onda sam kao zadnji šaban gurao auto na Autokomandi... ;) možda me neko i video...2000-te crveni E-30 320i... :lol2:

    pozzzz svima :lol2:

  3. Šta reći....auto je do j..a...barem tako izgleda...ne mogu da provalim da li je budžen , ali svakako lepo izgleda...

    Pusti ove Miki Laude što se prže na detalje...jesi li ti zadovoljan...cepaj!Ja sam sa šestaka sišao na 318 iS pa mi ništa ne fali...jesam navikao 4 godine na snagu, ali jbg...život...ništa ne fali ni ovom...ionako je zabranjeno nasilje u saobraćaju!

    Srećno!!!!!!!!

  4. Pozdrav svima...

    I ja reših da odradim atest, iako sam godinama vozio bez njega...i po inostranstvu(Grčka,Bugarska,Hrvatska...)...

    U Beogradu je procedura sledeća:

    - započinjanje tehničkog je prva stepenica u procesu 490 dinara,

    - odlazak u Ljermontovu po uput za atest i plaćanje takse za atest 1420 dinara ( sve se završava za pola sata do sat vremena zavisno od broja otvorenih šaltera). Tamo je potreban registracioni list sa započetim tehničkim pregledom,uplatnica, molba koju možete da napišete sami( na belom A4 papiru napišete u zaglavlju PU grada Beograda, ispod svrha molbe i u tekstu da želite da Vam daju uput za atest uredjaja za TNG ugrađenog u vozilo marka,tip,šasija,reg.table...atest ću izvršiti u AMS...potpis) ili da Vam je odradi gospođa u AMS-u na ulazu u MUP...košta oko 150 dinara...lična karta i saobraćajna dozvola na uvid i obavezno prisustvo vlasnika vozila.

    - odlazak na jedno od mesta gde dolaze ovlašćeni stručnjaci koji pregledaju ugrađeni uređaj i tamo se plaća taksa 3600 dinara ( konkretno u Pane AG ).U ovaj centar ekipa stručnjaka dolazi sredom od 16 časova i proces traje zavisno od broja ljudi, koji su taj dan došli na atest...

    - odlazak na završetak tehničkog pregleda, konstatacija promene težine vozila ( ne uzimaju u obzir da imam alu felne, nego odokativno šac metodom dodaju težinu ),

    - odlazak u MUP gde Vam upisuju promenu pogonskog goriva u saobraćajnu.

    Dakle, kada se sabere u Beogradu je zanemarivo skuplje i prema mojim iskustvima može da se završi za dva dana...ujutro na TP i u MUP, a popodne na atest i sutradan se dovrši TP i ode na upis goriva u MUP...ko ima sreće ili ode na atest na neko drugo mesto može i za jedan dan! :blum3:

    Uglavnom, ništa specijalno...uzimanje para...ali propisi su propisi! Da ne bi bilo ...:)

    Nadam se da sam pomogao bar nekome... :D

  5. Pane AG...ugradio sam par uredjaja kod njih i nema greske...na M 44 sam stavio Tomaseto i radi OK...najvaznije ti je da dizne nisu skupe u zameni...ako moras da izdvojis 110 eura za BRC diznu onda jbg... vozio sam BRC 100 000 km i pricam iz iskustva...prva mi je crkla na 70 000 km...poljske dizne su povoljne, ne lupaju kao kod BRC-a....

    Momci su OK, usluzni su, hoce da posavetuju i resavaju problem u hodu...odmah ga prepoznaju! Ne pipaju u mraku. Bar ja imam takva iskustva.

  6. 1.Skinuces-odlepiti deo na kome je platno sa crnog plasticnog tapacira.

    2.Skinuces-odlepiti platno sa dela koji si odvojio sa tapacira

    3.Opraces vodom,praskom i platno i tapacir i skinuti sve ostatke sundjera i lepka sa obe povrsine jer je lepak na vodenoj bazi.Verovatno je neko pre tebe ili ti radio dubinsko pranje pa je voda razredila lepak i razlepila platno.

    4.Osusis

    5.Pre lepljenja na prazno postavi platno i centriraj otvor oko bravice,oko komande za retrovizor i slicno,kako ces ga kasnije postaviti postaviti sa lepkom.

    6.Lepices sintelanom deo po deo.Namazes deo tapacira u tankom sloju,sacekas malo,kada pocne da se hvata skramica onda postavis platno na taj deo,prstima mozes da oblikujes ivice i uglove.Bitno je da ne nanosis debeo sloj lepka i da sacekas da se malo osusi da ne bi lepak izasao preko platna i da izgleda kao da si se us'o.

    7.Isplatiti supersilji simbolicnu sumu od 100e

    Ne mogu da verujem da me nije mrzelo ovoliko da kucam :preved:

    Supersiljo druze...

    Ajde u par crta napisi kako skinuti taj deo koji je pod tkaninom ,tj.kako ga odvojiti od unutrasnje oplate vrata, a ne urnisati ga...naravno ako imas iskustava...hvala unapred!

  7. Koja kombinacija... Jos samo nesto kinesko i ima da radi kao munja... :(

    Bolje da znas da je kinesko nego da neznas i prodaju ti to kao italijansko...uzgred na sajmu automobila u Sangaju prosle godine je izlagalo preko 250 kineskih proizvodjaca svoje modele automobila...nabroj mi 10 nemackih i italijanskih zajedno. :D

  8. tomaseto je samo isparivac

    uredjaj je poljski AC

    rebrasta creva su bugarska

    boca i selne su turska

    a nosaci dizni su iz domace radinosti

    :(

    Boca je poljska, creva ne znam, ali mislim da nije toliko bitno, jer kad dotraju zamenicemo ih...ni plin koji trosim nije italijanski, tako da ni za ceo uredjaj nije toliko bitno...vazno je da besprekorno radi...bar je auto nemacki.

  9. Pozdrav svima!

    Ja imam dobra iskustva sa momcima u Vinogradskoj...mislim na Paneta i Vasketa...ugradjivao sam kod njih do sada u 4 svoja automobila i nisam imao problema sa exploatacijama istih uredjaja...uglavnom su me ispravno posavetovali, koji uredjaj u tom momentu da uzmem, a da je prilagodjen svojom specifikacijom za taj motor...mislim na dizne.

    Vasketov broj je 0648447018...imaju i fiksni ali se retko javljaju, jer rade oko kola.

    Moje preporuke! :)