soru

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by soru

  1. soru

    tds e 34 vakumi

    ov ti nisam razumio....a reci sta si dobio kad si uklonio egr,koje su prednosti a koje mane ???
  2. soru

    tds e 34 vakumi

    .....................niko ????
  3. soru

    tds e 34 vakumi

    pomjesala su mi se creva pa molim za pomoc da mi neko kaze gdje koje crevo ide sa 1,2, i 3.... mislim da na eger ide sa 1 ,a nisam siguran :( hvala !!!
  4. soru

    tvrd zadnji kraj

    Jos kad bi se javio na tel. . . . . +382 68 623 .013 uros
  5. soru

    tvrd zadnji kraj

    u pitanju je moj e34 iz 94 god,limuzina je u pitaanju i ima nivelaciju... naime,zimus mi je puklo gumeno crijevo sto ide na bombu (zadnji desni tocak)i iscurilo svo ulje ,zamijenio sam ga ,sipao obicni atf ,i od tada naglasavam cini mi se ,mi je auto strasno otvrdnulo pozadi!!! ne znam da li se sipa nekoo posebno ulje ako je do toga ili sta vec moze biti problem....u jednu bocu mi se sipa ulje za upravljac i za nivelaciju..... sta da trazim,gdje da trazim problem......? a nivelacija mi sad uredno radi.... pozdrav za sve kolege forumase sa primorija :prankster2:
  6. danaas nadjem amlo vremena i pocnem da kontrolisem instalaciju,dosao do table i tamo bila greska,razlabavio se konektor_dzek sto ulazi u istu,skinuo,rastavio je i po ko zna koji put stisnuo malo kontakte na fletu od displeja, ne bih li popravio ono brljanje brojeva.... uglavnom primarni kvar rjesen! zivjeli ! ! !
  7. kad upalim auto onda se upale ove 2 lampice ,ovo je slika u toku voznje
  8. imam problem sa tablom,naime,pre nekoliko mi se citava tabla ugasila,odnosno u sred voznje mi je stao da radi obrtomjer,km sat ,temperatura i sat za gorivo... kad upalim kontakt lampice od ulja,air baga i ostale regularno se upa i nakon startovanja motora se regularno ugase,kao i sto treba ,ali satovi nece da se pokrenu.... molim ako neko moze da me uputi gdje kvar da trazim... hvala !
  9. rjesena misterija... nije nosac isti,odnosno, e 36 ima kacenje na 3 sarafa a e 34 se kaci samo na 1,a na oko sve isto... staklo i ostale plastike sa motorom su iste ! eto,ako nekom bude potrebna info ,sada je znamo... pozdrav i zivjeli !
  10. HITNO ...na e 34 (novi tip) moze li L. retrovizor od e 36 ??? Hvala !
  11. soru

    pomoc brisaci e 34

    zavrsio,snasao se.....hvala svima !
  12. soru

    pomoc brisaci e 34

    gdje se ti nalazis,da vidim radi organizacije ako se ne snadjem ovdje ....
  13. soru

    pomoc brisaci e 34

    e 34 94 god, naime,brisaci su mi imali lufta,i montiram drugi mehanizam (trebalo je da je sa petice isto),ali ovaj sto sam donio i montiro imao je 2 motora,jedan veliki isti kao moj i jos jedan kao pomocni koji se nalazi na vozacevu stranu.sve se uklopilo kako treba,ovaj drugi mali motor nisam dzekovao,jer nemam odgovarajuci dzek za njega,i kad sam sve sklopio ,primjetim da na l.vozacevu polugu(na koju se stavlja metlica) ne mogu da stavim jer nije na konus nego je neki drugi sistem postavit cu slike ovog novog ???? interesuje me od koje petice je ovo i kako da resim sad moj problem,posto
  14. http://www.youtube.com/watch?v=d8NRXX52dCI&feature=player_embedded ismijah se sit danas...
  15. Slican sa problem imao sa mojim autom ,oslabio nepovratni ventil u pumpi i vracao naftu..resio sam ga sa nepovratnim ventilom KOJI KOSTA 3-4 E,Lakse palio kad je nizbrdo jer tada se nafta iz pumpe teze vraca....
  16. Pozdrav i tebi i dobrodosao medj nas :prankster2:
  17. Mision complite ! ! ! Hvala casperu na link....Admine moze lock :rolleyes:
  18. Planirao sam sjutra da promjenim sajle od rucne na e 34,zanima me sta u kabinu moram sve da rastavljam sve da bih dosao do kacenja na rucicu sto se povlaci rucna sa njom???? Hvala ! ! !
  19. Dobro dosao i da ti se sto prije ostvare bembarine zelje :e30:
  20. Ako sam promasio mjesto temi molim admina da je prebaci tamo gdje joj je mjesto,hvala !
  21. Moze li mi ko reci,imam problem sa instr.tablom tako sto mi se brojevi gube ??? Kad je auto hladan svi brojevi su kristalno jasni ali sto vise radi tj.kad je toplo u kabini, brojevi se gube sve dok se skoro totalno izgube??? Rastavljao sam je,vidio sam da na displej ima gumicu,pazljivo je ocistio (gumicu) i okrenuo naopako i rjesio problem ali samo privremeno (par sati)!!! Ima li tu lijeka ili ....???????? Hvala na pomoci unaprijed !!!
  22. Uros mi je ime,vozim e 34 tds iz 94 god...toliko od mene za sad,pozzz za sve sa foruma