triak66

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About triak66

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 12/25/1966

Profile Information

  • Ime i prezime
    Bane
  • Lokacija
    Beograd-palilula
  • Automobil
    e30

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. E46 2003 god. Limuzina. Fabricki je stigla bez elektricne, automatske (kako god to neko zove) zavese za zadnju šoferku. Nabavio sam originalnu i ugradio bi je. Sa strujom odlicno baratam, ali sa podacima za sta koja zica sluzi, tj, gde se vezuje, na samom prekidacu, to mi je nepoznato. Taster ima 5 zica. Tesko mi da postavim sliku zica, pa cu napisati boje: zuta, bela, braon, braon-plava, sivo-crvena. Ako neko ima ili šemu ili zna po bojama za sta koja sluzi, gde se vezuje, bio bih zahvalan za takav info.
  2. ...i pitas ti njega: "kakav ti bre to yugo!",..."pa sluzbeni brate"! :D
  3. Obavezno ocistiti plinski elektroventil!Kad se nakupi prljavstine smanji se protok i time ogranici kolicina plina koja ce doci do usisne grane a time i sveukupna snaga motora! Mozda je vreme za servis samog isparivaca! U svakom slucaju, meni lici na debelo reduciran protok plina od boce do usisne grane! Ah da, moze da se desi da je blokirao multiventil koji se nalazi na boci (to je neka sigurnosna mera koja zna da zezne)! Zavrni izlazni ventil iz boce (tanja cev), upali motor da potrosi sav plin iz te cevi. Kad se ugasi, odvrni ventil i probaj kako radi vozilo!
  4. Ti prvo vidi na koliko para mozes da racunas, pa onda da razmisljamo sta ,kako i gde! Nemoj uopste uzimati u obzir klasican sistem jer mozes imati velike probleme, a to ti ne treba! Slobodno me cimni ili ovde ili na mob kad resis goruce pitanje,...pitanje kolicine para! :)
  5. Komentar na prvi post: Identican problem sam imao i resio tako sto sam prestelovao zazor na ventilima. Bio je manji nego sto treba. Mozda zvuci blesavo, ali posle dosta zezanja sa karburatorom, pa cak i stavljanja drugog a manifestacija ostala, tek po stelovanju ventila rad motora je doveden u normalu! ;)
  6. Uz pomoc clana Dzoni-ja, ubacena tabla sa obrtaljkom! Jes bilo malo mucenja oko ozicenja,tj, falinke jedne zice, ali i to je sredjeno! Danas preuzete felnice od Veljka, i tako je kockica dobila nove cipelice koje joj vise prilice nego li celicane! Sledeci korak je dovodjenje visine vozila u srazmeru sa novim tockovima! Sad malo da odmorim, pa uskoro i to da sredim!:)
  7. Kao sto vecina kaze, previse vazduha u odnocu na plin, tj, slaba smesa! Ja nepreporucujem gusenje dotoka vazduha jer time gusis i celokupnu snagu motora. Ako ti se pucanje desava od samog pocetka montiranja plina, onda je ili do slabijeg isparivaca, tj, nemogucnosti da napoji sa svojim protokom taj motor, ili ploca-mesac nije dobro dimenzionisana, odnosno, prevelik je otvor difuzora te na taj nacin vazduh koji kroz mesac prolazi, ne povlaci dovoljnu kolicinu plina! Kad vec imas povoljno da pazaris sequent opremu, uradi pametnu stvar te je i pazari i stavi tacku na ovakva zezanja oko plina!;)
  8. Nije to moj sendvic, nego se posrecilo bivsem vlasniku da ga on malo spreda a njegov kum posle i malo odpozadi!:) Ispravljen je prednji ali ne idealno jer se gornji deo branika razvukao te nemoze vise da se vrati onako kako treba! Nema veze jer ionako planiram da stavim neke fine plasticne. Jest lepo kad je hromirano, ali i plastika lepo cuci!:)
  9. Vreme je da otvorim i ja garazu iako nikako da napravim lepse slike bele kockice! Duze vreme merkam vozilo i tek sad se ukazala prilika da se i ja posadim u tu fotelju!:) Iz `87 godine, klasika jednogrli karb, ugradjen atestiran plin i u sasvim,sasvim dobrom stanju! Vozilo je imalo pre par godina jedan peh da se zapalila instalacija kod A stuba te je srecom samo taj stub nastradao. Desava se da svremena na vreme izbije rdja na tom delu jer jednom kad gvozdje izgori, tu stalno izbija rdja! U principu sam vrlo zadovoljan celokupnim stanjem kockice, ponasanjem u voznji i nadasve tisinom koju
  10. Bash lepo cuci ta boja na vozilu! Jest nezna, ali ima shmeka! Elem, pozdrav od Baneta66, tj, mene! :)
  11. Filter za vazduh? Koliko si presao sa tim filterom? Kako radi i ide na benzin?
  12. Svrati do plasticara na bulevaru vise cvetka preko puta onih sto rade ispravljanje felni. Pocni odatle. Ako oni to ne rade mozda te upute na onog ko to radi! Da bi preposnao gde je ta lokacija,...ispred radnje stoji stari crveni porshe 924.
  13. Nemam obicaj da dizem temu, ali ostalo je nesta nedoreceno u funkcijama emulatora! Nemaju svi modeli, ali oni skuplji imaju i funkciju kasnjenja gasenja benzinskih dizni (u milisekundama), radi neprekidnog rada motora do dolaza plina iz isparivaca do mesaca i kroz granu do samih cilindara. To vreme se steluje pri samom radu u stelovanju rada motora. Najskuplji modeli emulatora (neznam cene), pored stelovanja gasenja benzinskih dizni, imaju i stelovanje vremena ukljucenja benzinskih dizni iz raloga da se pri prelasku sa plina na benzin, potrosi sav plin preostao u isparivacu i mesacu, pa se tek
  14. Moja malenkost je od skora postala vlasnik klasicnog e30, bele boje i skromne snage. Davnasnja zelja se moze reci,...ispunjena! Ovim putem pozdravljam sve clanove foruma i nadam se lepim iskustvima u razmeni ideja i saveta! Poz, Bane! :)