dalibor87

Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dalibor87

  1. Ne, nego bude tvrd i nece da se stisne dok ne stisnes jako ili udaris nogom jace... normalno radi, vraca se sve, samo nekad kad ga pustis naglo na pocetku ga nemozes stisnuti dok nelupis...bude tvrd,kao da zapinje negde pa kad stisnes jako probije i ide normalno... :scare:

  2. Pomagajte, imam problemcic jedan...E46 sa M43 motorom 118 KS... Na levoj strani napred mi se cuje nesto, kao da skripi al nije ni skripa nego neki cudan zvuk, cuje se kad idem preko rupa, kad motam u mestu (samo ponekad), kad palim auto (nekad), i primetio sam da mi nekad cak snizi obrtaje kad idem lagano, cuje se taj zvuk i jednostavno trazi vise gasa... Na sve ove simptome se cuje isti zvuk... STA BI TO MOGLO DA BUDE?

    I jos jedna stvar, neznam da li ima veze sa tim, u poslednje vreme (nekad), upalim auto radi normalno 2 sekunde i sam smanji obrtaje i ugasi se...kasnije ga upalim i sve normalno... Kazu mi da vidim filter goriva da nije zaprljan, posto imam plin na autu, a filter se zaprlja i treba ga zameniti...a ja se nesecam kad sam ga menjao i kad sam ga malo vozio na benzin da ga malo procepim... Da li to ima veze sa filterom?

    I jedna stvar koja me jako nervira je GAS,koji postane odjednom tvrd i moram ga lupati da ga stisnem, i onda normalno, i nakon svakog naglog pustanja opet tvrd, kao da zapinje negde nesto...STA?

    POMAGAJTE :)

  3. Ozracuje se na srafu na hladnjaku,klasika kao i svi,otvori cep sipaj vodu dok ne krene na srafu,zavrni sraf,upali ga neka otvori termostat i jos malo ako ima ispusti na srafu vazduh,i na hladno isprazni cantru na pola.

    A to sto ti ne greje svuda to su motorici klapne ili crkli ili zaglavili na hladno.

    Znaci moram iz posude odasuti malo vode da ne bude previse? A on grije malo al ne ko na sredini, kako doci do tih motorica da to proverim?

  4. Da li mi neko moze opisati kako da odzracim sistem na autu,i kako da znam da je sistem pravilno odzracen? Inace auto je BMW E46 318i sa M43 motorom.

    I imam jos jedan problemcic, naime kad upalim grijanje radi normalno,al grije samo na sredini, kod vrata sa strane piri hladno a kasnije malo toplo,ni blizu kao na sredini? Sta bi to moglo biti? Kontam da nije dobro odzracito? A prije to nisam primetio verovatno je bilo toplije vreme pa nisam skonto...Zato me zanima kako da ga odzracim al pravo... Pomozite ko zna detaljno da mi kaze sta i kako da radim...

  5. Sutra idem kod majstora da odradim i pregledam ta creva za plin...

    Nego zanima me jos par informacija...Kad se menjaju svecice na autu? Kontao sam ih zameniti posto sam skontao u poslednje vreme ujutro kad palim vergla jednu 2-3 sekunde...a prije samo dam malo gasa i odmah sastavi, a topal pali i bez gasa i sad i pre...pa mislim da zamenim svecice... da li sam u pravu :)

    U poslednje vreme sam primetio jednu stvar jos...naime kad autom idem preko neravnina nesto mi skripi napred, mislim zvuk kao nemogu opisati nikako kao da nesto nije dobro podmazano...taj zvuk se cuje kad idem preko neravnina,nekad kad palim auto al samo malo prilikom verglanja,znaci trun...i nekad al samo nekad kad ga smotam pun...posto mi je remenje slabo, popucalo (i od komp klime i onaj veliki sto pokrece ostalo alternator itd... :) ) ja kontam da to skripi...jos gore sto to par dana skripi pa onda par dana nista, a mene nervira...da li sam u pravu za remenje? :)

    Pomagajte da resim sve probleme do zime :)

  6. Kao i mnoge stvari u životu ima svoje prednosti i mane ...

    Najgore je ako ti neko to ofrlje uradi pa imaš više problema nego uštede. Dobar majstor zlata vredi u ovoj priči ...

    Ja se godinama vozim na m43 i plinu (doduše e36). Imao sam isti problem sa "kapanjem" na tim crevima, isto zbog temp motora. To je rešeno novim crevima, novim "kvalitetnijim" šelnama i udaljavanjem isparivača malko dalje od motora. Od tada se, kažem, godinama vozim bez problema.

    E to sve cu i ja da uradim sad pa da to resim jednom za svagda... Vec dve godine vozim na plin i dosad nisam imao problema sa tim...al sad pocelo...

  7. plin je jedno veliko sranje,ushtedi ti pare za gorivo ali ti zato sve drugo usere

    Al zato ustedi jako puno :)

    Bio sam danas kod majstora za plin, gledo mi crijeva za vodu, od toplote su se posto su blizu motora sva postala tvrda i nemogu se zategnuti selnom kako treba...pa tu pusta malo a i verovatno se desava i ono sto je rekao kolega malopre...uvlaci vazduh kad se hladi...

    Kako god dog sa njim ove sedmice jedan dan da mi to resi sve i zameni creva pa cemo onda videti sta ce biti..

    Najvaznije mi je da nije dihtung...moj sad trenutno bivsi majstor me bas isprepada bez ikakve osnove...

  8. Ako je sve normalno cep kad se odvrne nema gejzira. Uvereno vise puta. Naravno na zdravim i lepo ozracenim motorima. Da dodam, obojica imate plin verovatno i mislim da je u tome problem. Posebno ako su kod vas stavljene plasticne racve za vodu koje se vremenom deformisu. I najgore nije sto pusta vodu dok radi motor(minimalno, i uvek sve ispari pa nema ni tragova), vec uvlacenje vazduha prilikom hladjenja. I sledece zagrevanje creva opet malo tvrda, i tako u krug.

    Da li mislis na odvrtanje cepa kad je auto vruc ili... Ja imam plin, oticu onda kod majstora da mi izmenja svu instalaciju od vode sve da promeni ako je potrebno da bi to resio... Najgore sto nema relevantnog majstora da mi kaze sta je problem...nego samo nagadjaju al na najgore... :angry:

  9. Evo da ti kazem sta je meni bilo,otisla mi gumica na termostatu kad sam zamenio nju i ozraacio sistem i meni su creva kad vozim malo tvrda! Pogotovo to gore sto izlazi iz hladnjaka,bas kao i tebi!..da ne duzim meni su na forumu rekli da je to normalno cim ne dize temperaturu i da ta creva moraju da budu pod nekim odredjenim pritiskom,vise ni ti dizem haubu ni ti mi pada na pamet da pipam creva,samo se cimam bezveze,svremena na vreme pogledam da li je nivo tecnosti u redu i stalno bacim pogled da je temperatura na pola ili ti na 12!! I nekoliko puta sam ozracavao kad je auto bio vruc umalo se nisam izgore i jedva sam cep nasao koliko je oskoci...CEP NA HLADNJAKU NE SKIDAJ DOK JE VRUC MOTOR NIKADAAA!!

    Ma neskidam ga ja nikada dok je vruc...a odzracuje se kad se upali motor i dok se zagrijava a ne dok je vreo tako su mi rekli :) tako sam i radio...upalis grejanje na max i odvrnes malo seraf za odzraku i kad izadje vazduh i krene voda zavrnes, i tako par puta dog god ima vazduha i dok grejanje nepocne raditi odlicno...

    Samo mi je bitno da nije dihtung...

  10. ako ne dize temp.nije dihtung ili glava a crijevo mora malo bit tvrdje kad radi auto ali ne mnogo

    Pa jeste malo tvrdje,nije ko kamen,mozes ga stisnuti malo... al kad ga ugasim onda je isto tvrdo...a kasnije normalno... Temp nije nikad dosad presla pola...zato mi je cudno sto mi je rekao za dihtung...

  11. BMW E46 318I M43

    Vozim navedeni auto skoro 3 godine, imam ugradjen LPG. Ovo je citava istorija mog problema...

    Pre jedno 8 meseci upali mi se lampica od vode, odem kod majstora i na hladnjaku mi pusta vodu, al jako malo i dospemo mi vode malo odzracimo a kasnije na tom mestu antifriz se skorio i voda ne curi (dok se to nije desilo dosuo sam dva puta po bukvalno 0,5 dl vode). Citam ja po forumima i kazu da znaju stradati te plastike na bmw-u jednostavno ostare a sav sistem hladjenja su plastike na njemu. Nakon 3 meseca (vodu kontrolisem cesto i nema problema) primetim da mi je isto pocelo curkati i na termostatu, a onda mi procuri na ekspanzionoj posudi (sve redom krenulo), na ekspanzionoj posudi mi u voznji procuri probije se al sam odmah stao cim se upalila lampica voda i zato mi temperaturu nije dizalo uopste. Majstor mi zavari posudu al mi kaze da je mjenjam posto je plastika stara i negarantuje da nece opet puci. I tako je i bilo posle 3 dana stizem ja kuci i upali se lampica ja odmah u garazu posuda pukla na varu opet. Pukne meni film i odem ja i kupim hladnjak, posudu, cep za posudu,termostat, crevo broj 1 (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=11_2082&hg=11&fg=35) posto sam primetio i tu malo antifriza i plastiku na zadnjoj strani motora...znaci kompletan sistem hladjenja motora, sve to zamenim i milina nepusta vise nigde. Pre nego cu ici na more odem uraditi servis za plin i ovaj mi kaze neka racva sto ide voda od plina ima na sebi antifriza, reko menjaj i nju i sva creva koja treba. Sve to zamenim milina. Odem na more 1000 km vratim se bez problema sve normalno...Pre mesec dana proveravam ja vodu i vidim nije na max nego na sredini a bila je na max...pukne meni film i vidim ja na isparivacu crevo kroz koje ide voda tu pusta malo...i neki dan odem ja da uspem antifriz posto nakon tog menjanja sam sipao vodu dok sve ne proverim...znaci pusta mi malo na tom crevu kod isparivaca al ove sedmice cu kod ovog za plin da mi i to resi (dosipo sam svaki 7 dana jednu 1 dl vode zbog tog creva)...zamenio ovaj antifriz i poce pricu kako je meni otisao dihtung glave ili pukla glava...ja gledam u coveka...reko kako znas? Kaze kad sam dosao i on odvrno cep da ispusti vodu i bilo pod pritiskm i cep i crevo broj 1 (znaci auto samo ugasen a prije toga vozen 20 min i na radnoj temperaturi je), reko ja ljudino zatvoren je sistem hladjenja nemoze pritisak spasti za 1 min. Kaze sve je to tebi bilo zbog tog to sto si menjao...reko ljudino sve smo zajedno menjali i da je nesto puklo od pritiska to bi napravilo rupu a nebi mogo zatvoriti antifriz...i tako mene covek ubedjuje...zamenili mi antifriz upalili odzracili...sve normalno...opet on zapeo za crevo br 1...dok se auto grijalo na radnu temperaturu crevo je bilo sve tvrdje...kad se otvorio termostat crevo normalno...

    Dodjem ja kuci i sad pratim malo auto...sta sam ja primetio...kad auto radi crevo je malo tvrdo ne kao kamen al cim otvori termostat crevo normalno...kad ugasim auto nakon voznje crevo bude tvrdo (po meni logicno dok se auto ne ohladi) kad se ohladi normalno...

    To sto dospem malo vode zbog tog creva cu resiti ove sedmice sa ovima za plin da mi zamene ili sta vec treba(al to je minimalna kolicina koju ja vidim gde curi).

    Auto mi radi normalno, ide normalno, temperatura normalna, svakodnevno vozim i na more sam isao nista sve normalno...da mi je otisao dihtung valjda bi nesto primetio nakon 10 sati i 500 km voznje u jednom pravcu, bar mislim...

    Ovaj me je ustrasio...treba mi POMOC

    p.s. izvinjavam se na memoarima :)

  12. Vozio obe i nije tacno. Wintera je dobra za sneg, ali za led je banana. Eskimo s3 isto dobra za sneg plus bolje se ponasa na ledu. Moje iskustvo sa novim gumama

    Mene sto se tice ove FIRESTONE rade svoj posao, za sad nemam problema...al tek je pocela zima za test...

  13. BMW e46 318i,pali mi se lampica za nedostatak vode u sistemu, gori otprilike minut i ugasi se (inace na racvi kod termostata imam jednu malu rupicu gde mi je curio antifriz, al da bi se zamenilo ide sve u kompletu sa termostatom,ne menja mi se zbog tog celi termostat, na tom mestu se sad skorio antifriz na toj rupici i vise ne curi, u tri meseca nisam dosuo ni deci vode a kontrolisem redovito), ja kontam reko malo iscurilo posto dva meseca sam kontroliso nisam dosipo nista, bilo je uvek antifriza...e sad ide dramaturgija :) Ja prekontrolisem antifriz i mos mislit na meracu mi pokazuje da je sistem pun, do maksimuma...ne kontam zasto mi se onda upali nekad lampica... Da nije neko imao slicnih problema? Ja dospem malo antifriza ona se opet upali...da mozda merac ne pokazuje dobro, da ne zeza senzor,da se nije zaprljo ili nesto,da li se moze paliti ako je sistem prepun,da mozda ne treba ozraciti...nemam predstavu sta bi moglo biti... Pomagajte!!!

  14. Nokian brend je specijaliziran za zimske gume i u tome su u samom vrhu ako ne i naj jaci .

    Ispale su mi gume FIRESTONE WINTERHAWK 3, kakve su to gume, da li je neko imao iskustvo sa njima, da li su bolje od savinih? Hitno mi trebaju misljenja... :)

  15. Da li si pronasao problem na kraju ?

    imate probleme sa samim menjacem ili krstom kardana, ako vec kazes da silen blok diferencijala nisi gledao, pogledaj pa ako je on u problemu otklonio si problem najverovatnije a ako ne, ceka te pakao :)

    A kakav pakao me ceka? Sad koji dan idem do majstora da proverim taj selen na dif, a ako nije to kakav pakao da ocekujem????????

  16. Naime posedujem e46 318i, pre duzeg vremena osetio sam tup udarac kad pustam kvacilo na leru (kad krecem sa gasom fino nista se ne cuje), i kad usporavam i saltam iz vece u manju pri stiskanju kvacila se takodje oseti tup udarac,al onako slabiji. Odem kod majstora kaze 100% hardy zglob, dobro reko, posavetovo sam se takodje ovde na forumu isto su ljudi rekli da je hardy zglob 100%.

    I sad ide dramaturgija :) Napokon ja odlucim i reko ode to zameniti pocinje mi ici na zivce, i majstor to rastavi, skine auspuh sve oslobodi i dodje do kardana...i mos mislit sve je ok,nigde nema lufta, hardy zglob odlican, guma nije ispucala, nema lufta, centralni lezaj dobar, kardan dobar...sve fercera...

    Pomagajte sta da radim, sta je u pitanju, difrencijal takodje u redu kaze...nemam ideje nikako ;)