BMW newbee

Members
  • Content Count

    96
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BMW newbee

  1. Ma kod tebe je prosto. Imas na youtube lom klipova. ja sam kupio meni za E39 COB 20W, ali sam popizdeo jer ne mogu da otvorim far. Probao sam sa dva fena industrijska ali nece. Mogu samo da ih polomim ili da otvorim busilicom.

    ugradio sam ja prstenove ima mesec dana...nego ne znam kako da ugradim otpornike da mi gresku ne prijavljuje da mi farovi ne rade....evo Vranjin nacrta, i pokusavam da shvatim kako to ide...

  2. SUPER tema. bas ono sto i meni treba. Leone, verujem da mi je isti problem a ti procitaj pa utvrdi.

    elem...otisao ja kod majstora da mi 'popravi' kljuc jer mi nije vise otkljucavao/zakljucavao na sta je lik sve isprobao i rekao mi je istu tu stvar za neki modul kod suvozacevog mesta, i da treba isti takav da kupim kao sto mi je taj. E sada, meni centralna radi preko brave, ali je kljuc totalno mrtav. Ne razumem se bas najbolje pa ti proceni. Ako je to, trebao bi mi jedan modul...ali nije nista hitno. Pozz

  3. E na ovom linku kaze da konektor ispravlja greske i takodje ubrzan rad migavaca. Ja nemam taj problem sa migavcima da rade ubrzano vec non stop svetle ali jako blago kao na e60 one narandzaste crte na faru. Bas je u fullu.

  4. E ne radim ja to, ne ugradjujem. Casperbg82 radi prstenove.

    . Napisah da se stavi otpornik od 10 W jer na otporniku od 5W će moći kafa da se kuva..

    ma greska u pisanju...da mi naBAvish! Moze? :)

  5. Jedan mali savet za COB led prstenove. Ove male cilindrične stvarčice (pretpostavljam da su to neki stabilizatori napona), ako koristiš xenone, udalji od fara koliko god je to moguće. Ja sam "spržio" 2 x paleći xenone. Da li se indukuje neka struja u njima, pa je ta elektronika previše osetljiva, jebemliga. Na kraju sam uzeo dva kotura žice, i izmestio ih kod koševa. Od tada nemam problema.

    Tebra, ne koristim xenone. Imam obicne halogene ''xenone'' :D Hvala ti svakako. Mislio sam i xenone da stavim ali necu sada. I ovako mi super izgleda...

  6. +382 67 652 624 Milan Jovanovic, firma je Emi. Vidi nekako da izmeris struju da bi mogao uzeti pravi otpornik, ja sam dao primer. Jbg, ja sam danas kupovao neke delove i mogao sam ti uzeti.

    hvala u svakom slucaju. Ja cu videti da odem do nekog elektricara da mi izmeri struju u prstenovima pa da po tome kupim otpornike. Je l nije komplikovano namontirati ih?

    Evo jos slika, mada su toliko jaki da na slici nisu bas jasni....

    20140916_183502_zps71798c75.jpg

    20140916_183441_zps8e65e2e9.jpg

  7. ne treba sijalica da ti svetli u motornom prostoru. Stavis otpornik zajedno, paralelno sa led-om. Ako ti je ostalo pakovanje vidi sta pise, struja, snaga, pa da vidimo koji otpornik ti treba. Ne znam gde u okolini mozes naci otpornike ali mogu ti dati broj telefona lika iz Podgorice koji radi sa takvim delovima. Ako ti nije kasno, ja za nedelju dana idem u Mne pa da ti doturim nekako.

    Ma dobio sam ih u obicnoj kartonskom pakovanju, samo pise da je za bmw e46...nista drugo. Ti ostavi broj pa ako jos nekome zatreba neka vidi. A verovatno cu ga i ja pozvati. A nije meni nikada kasno...ja sam u PG svaki dan, tako da sve moze...

  8. Kako mogu da ostavim sijalicu da radi u motornom prostoru kada sam iskoristio dzek? na sta da je ukljucim?

    A opet gde da nabavim taj otpornik? I sta, moracu zice da secem pa da ih kacim u otpornik?

  9. ''hooking anything up to your light wiring changes the resistance in the circuit which takes it outside the limits giving you the error message''

    Evo sta mi je jedan lik odgovorio na to.

    Izvukao sam dzek iz pozicije i ubacio zice od krugova i sve radi dobro. Jedino sto mi tu gresku pokazuje...

  10. Vazi, uspeo sam. Ovo je COB LED nije CCFL. Svetle kao Sv. Ilija! haha super rade! Nego mi sada prijavljuje gresku na kompu da mi ne rade farovi tj. kratka svetla a ustvari rade i kratka i duga i ringovi. Sta da radim? Na dijagnostiku da ih skinem?

  11. Pozdrav bembasi!

    Stigle su mi COB LED ringovi za e46 non projector i veoma su lepi. I evo namontirao sam ih, samo u farove medjutim nisam povezao jer nisam siguran kako.

    Prvo, treba mi neko ko zna kako zice da se spoje i gde.

    Drugo, zice su veoma kratke svega recimo 30-40 cm...i nemoguce ih je sprovesti do kutije gde mi je komp...ili do fioke kod vozaca, gde god da treba...

    neka solucija?

    Sad cu da postavim slike...

  12. Pozdrav svima koliko vas ima!

    Imam manji problem koji mi i ne smeta toliko ali ako bi nekao mogao da mi pomogne da ga odstranim, zasto da ne.

    Kada je hladan motor i kada krecem tj kada odvajam kvacilo i dajem gas auto trza i ako ga malo na gas ne prevarim trzaj moze da bude i jaci. Ali kad skroz odvojim kvacilo ne trza uopste. Ne trza ni u toku voznje. Ali kada se zagreje na radnoj temperaturi onda vise ne trza pri odvajanju kvacila u prvoj brzini.

    Da li neko ima bilo sta na umu? Hvala!

  13. Zelim da promenim filter goriva na e46 320d 2003 godiste, radim to prvi put pa bih zeleo vise informacija od osoba koje su to vec ranije radile.

    Video sam na Youtube da ima prekid goriva na siguracima kod suvozaca u fioci, i kada se izvuce valjda 54 ukljuci se auto dok ne ode svo gorivo iz sistema, pa tek onda moze da se skida i zameni filter.

    A kada se zameni filter onda se vrati osigurac i ukljuci pozicija na 2 stepen par puta dok gorivo ne dodje do filtera. To je ono koliko sam ja shvatio, molio bih vasa misljenja, da li sam upravu ili ne, i sta nedostaje ...Hvala