petrosonic

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by petrosonic

  1. nasao sm na nekom drugom forumu da su ljudi provalili da je kod N42 problem sa gumicama ventila i da je u vecini slucaja upravo to razlog potrosnje ulja.Sad treba samo naci nekog dobrog mehanicara da te gumice promeni,pa da vidimo.
  2. MOja 316-ica N42 2002. presla 188000 ,skoro kupljena, uradjeni servisi zamene ulja, filteri svi , i uradjeno dihtovanje motora,a inace je auto dugo stajao na placu, sipano 5w-30 BMW LL-04, medjutim trosi 1 litar na 1000km. sad da probam sa nekim viskoznijim mozda 05w-40 ili neko drugo? .Takodje sam video na raznoranznim stranicama da je ovaj motor poznat da trosi dosta ulja. sad me interesuje da li je neko imao ovakav problem i uspeo da smanji potrsonju ulja zamenom za neku drugu gradaciju? svakako planiram da nastavim kod mehancara istrazivanje sta je pravi uzrok ove potrosnje.
  3. i kod mene je zeder, izgleda da na svim e46-icama je malo nize postavljena brava , naravno da moze normalno da se vozi samo neki put ume da se stopalo ocese o bravu pri kocenju.
  4. Ja sam od skora vlasnik BMW-a i otisao sam kod Bate u mirjevu (za koga sam dobio preporuku od prijatelja). Prvo sam radio dijagnostiku, zamene kocnica i stabilizatora, pa sam sad radio i zamene ulja filtera,svecica,antifriza .. Ja sam odusevljen poznavanjem ovog coveka.Sve vam lepo objasni da cak i laik kao sto sam ja za mehaniku - mogu da razumem problematiku.Brzo i kvalitetno radi , jednostavno se vidi da covek ZNA.Preko telefona uvek ima vremena da posavetuje i zakazivanja su jednostavna,sto mi je zbog mog posla takodje veoma bitno. Cene su mi prohvatljive , dok cekam da se kola urade ose
  5. Pozdrav forumasima, ja sam Petar iz Beograda, od skora vlasnik 316i e46 , za samo par dana sam mnogo korisnih informacija procitao na ovom forumu , mislim da je postojanje ovog foruma vrlo korisna i lepa stvar.Pozdrav svima :-).