darkman1

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About darkman1

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Darko p
  • Automobil
    e46
  1. zato i pitam o potrosnji , jer poznanik mog brata koji ima e46 316 m43 kaze da mu na trosi oko 12 po gradu , a na otvorenom nece ispod 9, mada ako se lagano vozi trebalo bi malo manje da troši.
  2. Ja sam u Republici srpskoj kod nas je to drugačije za registraciju posle poplava su udarili kojekakva dodatna deranja pogotovo na jače aute ide do 400-500 evra za neke male razlike u snazi i kubikaži. Danas idem u banja luku da gledam svi 318 sto sam gledao na pik oglasima imaju izlizanu ručicu mjenjača tako da je ispod izbila žuta plastika, a ima 2-3 316 koji imaju malo izlizane mjenače , pa ću gledati šta je u boljem stanju. I našao sam e46 sa fabričkim televizorom umjesto radija, vidi se da je fabrički sve u istoj boji i stilu bmw-a, samo mi daleko dole do sarajeva, ali jest auto crni ima
  3. Orijentisao sam se na m43 , ne treba mi jače, deru na registraciji a ja nisam lud za brzom vožnjom dovoljno je da mogu preteći kamion ili auto koji se vuče po putu.
  4. sad nesto razmišljam da pogledam i m43 sa 118 ks ako je 10 l prosječna potrošnja plina, na otvorenom je onda i manje.
  5. ja gledam da uzmem m43 iako je nešto veći potrošač od n42 , ali malo me strah od tog vanosa i elektronike iako je jači i bolji za vožnju, a za n42 plin može biti problem zato što ima valvetronic nema vakum pa onda mnogi majstori to ne znaju podesiti, dok je m43 jednostavniji.
  6. Nije mi bitno koliko je brz sigurno je brži od fieste 1.3 plin koju sam vozio prije, i znam da će sigurno i trošiti više, ali zanima me koliko više , pa ako neko ima iskustva s tim autom na plin , da napiše konkretno kolika je potrošnja kad se vozi do 90 km/h na otvorenom, i koliko se kreće u kombinovanoj vožnji.
  7. Ja bi bio zadovoljan da ga na otvorenom spustim na 8 litara otvoreno i 10 kombinovano pola grad pola otvoreni put lagane vožnje, mada prijatelj mog brata ima takav bmw i kaže da mu troši 12l u gradskoj/kombinovanoj vožnji,a na otvorenom ne ide ispod 9, ali isto tako kaže da mu slabo vuče pa ga možda zato više forsira. Zato me zanima kakva su iskustva drugih vlasnika , pošto bi tim autom putovao na posao svaki radni dan pa mi nije baš zanemariva stavka potrošnja.
  8. Pozdrav svim forumašima, pročitao sam mnogo vaših postova i stvarno mnogo toga saznao. Imam namjeru da kupim e46 316 sa 105 ks i da ugradim plin, nisam sportski orijentisan vozač , auto mi se jednostavno sviđa izgledom i pojavom. Molio bi one forumaše koji imaju navedeni model sa ugrađenim plinom (sekvent nego šta ;) ) da navedu svoja iskustva s potrošnjom plina, koliko troši plina na otvorenom putu pri brzini 80-90 km/h bez naglih preticanja nego opuštena vožnja (ako ima iko ikad da je vozio bmw tako :) ) , i potrošnja u kombinovanoj vožnji 50% otvoreni put, 50% grad, isto tako lagana vožnja
  9. Pozdrav! Zovem se Darko, i imam želju i mogućnost da kupim e46, pa sam ovde da čujem mišljenja onih koji imaju taj auto.