lajsna

Clan BMW Fan Kluba
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About lajsna

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  lajsna
 • Lokacija
  u garaži
 • Automobil
  nagomilane krntije

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lajsna

  Oglasi

  U 850 najjaci je turbo petak 2.3 sa 250ks, u V70 isti motor poboljšan na 2.5 300ks.
 2. lajsna

  Oglasi

  Sta ima veze jel fabrika il nije, ako auto izgleda kao da ga vozi deda do vikendice a može da dere 90% drugih auta na ulici onda je sleeper. Osim ovog idealni primeri sleepera iz fabrike su volvo 850 i V70 karavani i lancia 8.32.
 3. lajsna

  Oglasi

  17 godina star karavan sa 4400 kubika 286 konja i 440Nm je definicija sleepera
 4. lajsna

  Servisi za pohvalu

  Radulovic je za izbegavanje, pisano je dosta ovde na forumu
 5. lajsna

  Oglasi

  Što bi rekli na zapadu sleeper
 6. lajsna

  Kec 118d

  Pa to je zapravo najbitnije pored težine noge. Ko vozi svaki dan 2x BGom kroz spic preko mosta, oko 9h i 17h, može da troši i 17l (te ljude stvarno ne razumem), a neko drugi ko na posao ide peške i vozi recimo po bulevarima na NBGu troši 7l sa istim autom i motorom.
 7. Druže ne kapiraš me, što se guma u zimskom periodu tiče ja to isto pričam, vidi moj prvi post gore na sredini stranice... Pred kraj svake godine, kad krene ova tema objašnjavam ljudima baš to da zima nije sneg od pola metra. Narodu je ispran mozak od gumarske propagande i loših saveta pa se ponaša kao da živimo u Sibiru. Zimovanje sa jugom sam uzeo samo kao izuzetak od pravila zbog kojeg mnogi jure što uže gume, pa često ne vide ni s snega, a tripuju da su bezbedni. Zima prosečnog vozača u Srbiji je otprilike 70% suvo, 25% mokro i 5% sneg, ima na RHMZ podaci pa pogledajte. Znam ja vrlo dobro kako ti inženjeri i fabrike što računaju i testiraju imaju drugačiju jednačinu, moraju da prave kompromise i nikad neće napraviti nešto najbolje moguće, pogovo danas kad se gleda isključivo zarada. Misliš da je ćale imao zimske gume na jugu? Tad ti to nije bilo potrebno. Umesto da idemo napred idemo unazad.
 8. To je drugo, tu su jedini svedoci događaja sova, medjed zec i druge zivuljke, a ovde imam celu familiju i ostale neznance sa kajlama. Ahaa sad znam na sta si mislio, ali prosecan auto je tezak 1.3 tona tako da sile pritiska ima na pretek, a kontaktna povrsina i sa najsirim mogucim gumama koje mogu da se stave na auto je jako mala u odnosu na tu tezinu, tako da najvece prijanjanje na podlogu se dobija povecanjem kontaktne povrsine a ne smanjenem. Ponavljam osim za dubok sneg i blato.
 9. Šta nije tačno? Za ozbiljinji sneg sam napisao gore da ne važi... Živi dokaz moj ćale pre 30 i kusur godina sa tada novim jugom 45 išao na zimovanje, kaže na jednom mestu svi sa džipovima i ozbiljnim kolima morali da stanu i stave lance a on jedini sa jugom isterao bez.
 10. Eh, to je ko da si rekao da je najbolja fabricka mapa Ali slazem se donekle, fabricka ali najsira, sa najjaceg modela, eventualno broj-dva preko ne vise, ne treba preterivati. Sira guma vise gripa, bolje ubrzava bolje koci, generalno bezbednije, jedina mana je nesto veca potrosnja i manja maks brzina.
 11. To za sirinu je najveca i najopasnija zabluda, jedina prednost uze gume je da se neces zaglaviti u ozbiljano dubokom snegu koga 90% vozaca ni ne vidi, mozda ko ide na zimovanje ili zivi u naselju gde se slabo ciste putevi, a u tim situacijama svakako je bolje staviti lance nego drzati glavu u torbi cele zime. A za profil tj visinu stoji, visi profil upija rupe, cuva felnu i trap, bolje sece kroz sneg, jedina mana je estetika i mrvicu slabija povratna informacija na volanu. Znaci guma treba biti sto visa i sto sira i zimi i leti, osim za navak varijante.
 12. Bolje zameni sad pred zimu a castrol kupuj samo od preko, kod nas ne valja gde god da uzmes. Bord misli da je u nemackoj, da se sipa njihovo gorivo, ulje i da vaze ostali uslovi voznje kao tamo pa ti zato to savetuje
 13. lajsna

  Oglasi

  https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13187335/mercedes-benz-s-280-126-280se
 14. lajsna

  Oglasi

  I koj mu je ovo qrac umesto rucice menjaca?
 15. lajsna

  1989 E30 320i

  Ma de da ide, tako svi rade, osim pojedinih sto rade bas restauracije ali to fino i naplate. Bitno je samo da se radi redovno malo po malo pa nek traje i 6 meseci, al bude uradjeno kako treba, a ne da stoji auto i onda posle 3 meseca kad mu se popnes na glavu uzme i spicka to za nedelju dana pa ispadne ko da je radio neki cigo moler i to nogama. Koja prodavnica? Trebaće i meni možda pa da znam gde valja