bmw_merak

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bmw_merak

  1. Pozdrav, u pitanju je bmw e90, 318i (benzinac) , zadnji put majstor me je obavjestio , da prvi katalizator, grana koja izlazi iz motora, je u stanju raspada, da otpadaju komadi, koji završavaju u izduvnoj cijevi. Kaze da pravi problem i lambda sondi koja se nalazi odmah poslije prvog katalizatora i da prijavljuje greške. Drugi katalizator je je pregledao, on je ok samo je očistio od komadića prvog. 
    Pitanje je da li izvaditi taj prvi katalizator? i ako se izvadi šta onda, šta uraditi sa lambda sondama? Čito i raspitivao sam se da je moguće softverki ugasiti te sonde, ali da postoji rizik od povećane potrošnje i da to softversko gašenje i nije baš preporučljivo . Druga solucija je da tražim polovnu granu i katalizator , da li to ima da se kupi ,pošto znam većina vade katalizatore i prodaju otpadu.Ili da li postoji neko zamjenki ko fol katalizator čisto zbog sondi da je tu.

  2. On 2/21/2020 at 9:14 PM, frank said:

    Nisam znao za taj podatak,Kinezi su čudo.Ja naručio nastavak za auspuh par dana pre zvanične pojave virusa,stigao do pekinškog aerodroma i tamo sad zapelo,baš sam kurate sreće.

    Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
     

    Koje ti je auto pa si narucio nastavak? I ja sam.htio za svoj bmw e90 da narucim, al mi nesto one dimenzije na aliexpressu i ove moje na auspuhu nisu iste. 

  3. Pozdrav, imam problem sad bmw e90 318i. Odvuko sam majstoru i auto je jos na analizi. Desava se da auto duze vergla, i do 10 sekundi, i onda se upali. Obrtaji mu skacu, bude nemiran prvih 10ak minuta, motor trese. Majstor je zamjenio svjecice, uradio mali servis, , dijagnostika pokazuje na lambda sondu, ispusne gasove. Sondu je vadio, cistio. Ono sto je na dijagnostici primjetio jeste da uvijek jedna mlaznica manje daje goriva . Poslije svakog paljenja pokazuje da neka druga mlaznica pravi problem.

  4. Pozdeac, u zadnje vrijeme angel eyes na desnom faru je poceo je biti slabiji, zapravo skroz malu svjetlos je prizao, a zatim je danas prestao skroz da radi. Otvorio sam far, izvadio, i primjetio sam da od 4 led-a samo 2 rade, i to skroz malo, gotov pa nikako, zatim sam skinuo i lijev angel eyes, tamo su radile samo 4 leda. Ono sto me zanima koji angel eyes sad da ganjam, koja je preporuka proizvodjaca, posto na ovima ne pise nista, nema nikakve oznake. Ono sto sam gledo po ebayu, primjetio sam da imaju samo 2 led diode na sebi, a kod mene su 4 . Dal ima kakve razlike?

  5. On 8/8/2019 at 6:50 PM, Indorile said:

    To se lako da videti, otkacis lambdu (samo konektor), vozis neko vreme tako i ako problem nestane to ti je.

    Da je sace zatrpalo katalizator i to lako proveris, skines lambdu skroz i ako radi normalno lonac je zakrcen (jer ce sav pritisak da izlazi na rupu od lambde). Ili nabodes katalizator cekicem par puta i ako cangrlja eto ti.

    Kad otkacim lambdu zar mogu upaliti auto? Ja ih imam 4 valjda ... 

  6. Pozz, imam BMW 318i, 2009 n43 motor. Odradio sam veliki i mali servis, ulje,lanac,bobine,svjecice zamjenio. Medjutim imam problem, ponekad ne pali baš iz prve treba mu vremena. Vozio sam na dijagnostiku, od grečki se pojavljuje lambda sonda i problem izduvnih gasova. Promjenio sam i gorivo, sipako sam 100 oktana al nije bilo nekih rezultata. Vozio sam majstoru i malo je pregledo auspuh i kaze da je loš, i da je katalizator izbijen. Isto tako kaze da bi trebao da mi sredi auspuh, da skine čitavu granu, da očisti i da onda neće biti problema sa paljenjem.
    Išao sam prošli mjesec na more u Bugarsku prešao sam 2200 kilometara, upalio mi se check engine. OTišao sam kod majstora kaze opet labmda sonda, izduvni gasovi i da moram podhitno dovuci da mi auspuh skine i da ocisti granu. 
    Sta vi mislite? Da li lambde sonde treba mijenjati, auspuh skidati, srednji lonac cackati ili? 

  7. Pozz, imam BMW 318i, 2009 n43 motor. Odradio sam veliki i mali servis, ulje,lanac,bobine,svjecice zamjenio. Medjutim imam problem, ponekad ne pali baš iz prve treba mu vremena. Vozio sam na dijagnostiku, od grečki se pojavljuje lambda sonda i problem izduvnih gasova. Promjenio sam i gorivo, sipako sam 100 oktana al nije bilo nekih rezultata. Vozio sam majstoru i malo je pregledo auspuh i kaze da je loš, i da je katalizator izbijen. Isto tako kaze da bi trebao da mi sredi auspuh, da skine čitavu granu, da očisti i da onda neće biti problema sa paljenjem.
    Išao sam prošli mjesec na more u Bugarsku prešao sam 2200 kilometara, upalio mi se check engine. OTišao sam kod majstora kaze opet labmda sonda, izduvni gasovi i da moram podhitno dovuci da mi auspuh skine i da ocisti granu. 
    Sta vi mislite? Da li lambde sonde treba mijenjati, auspuh skidati, srednji lonac cackati ili?