AlekZ

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AlekZ

  1. Da, da, skontao sam na koji dihnung misli. Okej, videcu, hvala.
  2. Kako mislis poklopcu ventila? Mislis bas na poklopcu glave? Kod valvetronika? Pa kad se rako naglo da gas i zabrljavi, tj. zatrokira pokazuje gresku da nema varnice i ubrizgavanje goriva u nekoliko cilindara...tipa ovako nesto P1341 BMW - Multiple Cylinder Misfire With Fuel Cut-off
  3. Pa jbga, desava se. Ne verujem da su bombine, kad mi je jednom prilikom crkla jedna lepi mi je komp pokazao na nju a i bio je problem i na leru. I ja kapiram da je dihtung ali koji? Jer ovaj na poklopcu glave ili bas izmedju bloka i glave?
  4. Imam problem sa motorom n42. Pri naglom davanju gasa desi se da zatrokira bilo da li je na leru ili u voznji. Kada se daje polako gas, ne trokira. Pali na pola kljuca, mirno i lepo radi na leru. Znaci jedini problem je sto zatrokira pri naglom i jacem gasu. Sta bi mogao biti problem? Stavio sam nove svecice ali sam primetio da su masne od ulja i da ima ulja u glavi u lezistu svecicea. Da li to moze biti problem?
  5. Pozdrav ljudi! Da li neko ima motor n42 ili je imao, a da mu se desio problem sa trecemo bregastom. Kako se manifestuje problem trece bregaste? Da li moze da se utvrdi da je ona problem bez skidanja glave i rasturanja motora?
  6. AlekZ

    E46 modeli

    Hahaha, marko13, lepo si me nasmejao. Pa namerno sam isao kod njega. A pravo da ti kazem nema nigde da se kupi set za reparaciju dizni, samo kod njega sam nasao. A pre toga kad sam bio kod drugog plinadzije, tj. u Lucar, proverili mi plin, kazu sve ok. Nisu mogli da provale da ima neki problem. A to sto kazes, realno ti majstori preteruju, misle da su uhvatili Boga za m**a, da sve znaju i da su najpametniji. Sledeci put cu traziti racun pa da vidimo!
  7. AlekZ

    E46 modeli

    Pa druze marko84, zasto mi taj mastor nije odmah ponudio tu opciju? Mogao je da mi kaze, mozemo da ih repariramo, to kosta toliko, a mogu i nove dizne cena je ta. A ne da mi prica price, ovo ti nista ne valja, mora da se menja ceo plinski uredjaj, ili pola delova da se menja i td. O tome se radi. Zamenio sam klipove, opruge i gumice. To sto ide u tom malom setu za reparaciju. A druga stvar, ne blatim coveka, samo nisam zadovoljan ponasanjem. A druga stvar, pre par dana kad sam ga pitao koliko ce me kostati kalibracija i autokalibracija rekao mi je 500 din. Ja sve sam odradio, skinu
  8. AlekZ

    E46 modeli

    Pesimista, pisao sam o svom problemu ranije pa sam se samo nadovezao na to. Plinadzija koji radi ac stag mi je trazio 150 e da mi resi problem. Nije bio siguran sta je problem ali jedno je bilo definitivno, rekao mi je da su plinske dizne lose. Znaci trazio mi je minimum 150 e a moze biti i skuplje kako mi je rekao, da mi zameni dizne, proveri curenje plina na crevima i da poveze plinski komp sa obd2 prikljuckom. Nudio mi je neke dizne za 4 000 din i jos oko 5000 din za ruke, jer sam hteo prvo to da resavam za pocetak. To je ta neka prica. Po meni je 150 -200 e preskupo za samu opravku plina,
  9. Inace, svakog koga zanima kako se vrsi reparacija plinksih dizni valtek ima da nadje na youtube. Za motor od 85 kw buse se rupe precnika 2mm, a hod klipa se steluje komparatom na 0.43 -0.45 mm. Sve ove dimenzije zavise od snage motora. Set za reparaciju iznosi oko 600 do 850 din, zavisi gde nadjete.
  10. E pa ljudi, resio sam problem. U pitanju su bile plinske dizne definitivno. Kupio sam set za reparaciju dizni (platio 660 din) kod istog majstroa koji mi je trazio minimum 150 e da mi resi problem. Sam sam izvrsio reparaciju plinskih dizni. Odneo kod tog istog majstora da mi odradi kalibraciju komparatorom i autokalibraciju kompjuterom, platio mu 1500 din ( i tu me zeznuo jer mi je prvo rekao da ce me kostati 500 din al ajde nema veze, mada ja sam sam skidao i montirao plinske dizne). I evo ga, sada auto radi kao sat, lepo prima gas, nema da se gusi,lepo vuce, lepo radi i na plinu i na benzinu
  11. AlekZ

    E46 modeli

    E pa ljudi, resio sam problem. U pitanju su bile plinske dizne definitivno. Kupio sam set za reparaciju dizni (platio 660 din) kod istog majstroa koji mi je trazio minimum 150 e da mi resi problem. Sam sam izvrsio reparaciju plinskih dizni. Odneo kod tog istog majstora da mi odradi kalibraciju komparatorom i autokalibraciju kompjuterom, platio mu 1500 din ( i tu me zeznuo jer mi je prvo rekao da ce me kostati 500 din al ajde nema veze, mada ja sam sam skidao i montirao plinske dizne). I evo ga, sada auto radi kao sat, lepo prima gas, nema da se gusi,lepo vuce, lepo radi i na plinu i na benzinu
  12. Pa ne radi se o tome da li je skupo ili ne. Meni nije problem da platim ali hocu da bude kvalitetno odradjemo i da me niko ne potkrada. A u poslednjih nekolika dana, pukao sam 200 e kod raznih majtora kako bih resio problem i nista. E tek na kraju kad sam nasao krstenog mehanicara koji se setio da zavrne ventil plina na boci, tada smo ustanovili da je problem u plinu. A inace pre toga isao kod plinadzije, kaze ma sve okej, zeza ga struja. E pa dosta mi je takvih majstora koji nemaju pojma. E upravo zbog toga zelim odraditi sam ili uz eventualnu strucnu pomoc i konsultacije. A cemu onda sluzi f
  13. AlekZ

    E46 modeli

    A reci mi, nakon kalibracije dizni mogu samo da ih ugradim? Ne treba jos neka auto kalibracija, mapiranje i slicno podesavanje? Posto planiram sam da ih repariram ali cu naci nekog za kalibraciju. A na kraju krajeva ako nista ne uspem idem kod Babica da mi resi.
  14. Da li je neko sam radio reparaciju plinskih dizni valtec? Deluje vrlo jednostavno to odraditi. Problem je kalibracija jer nemam komparator. Da li se komapratorm steluju dizne na 0.4 mm? Nakon kalibracije dizni da li je potrebna neka dodatna auto kalibracija ili mapiranje? Ili se dizne tako kalibrisane komparatorom mogu ugraditi?
  15. AlekZ

    E46 modeli

    Pa i meni je bilo jeftino ali toliko su. Kucaj na kupujem prodajem Valtec plinse dizne...ima od 2000 din pa navise za ceo komplet, i to nove. E sad, jedino je potrebno podesavanje a to kosta.
  16. AlekZ

    E46 modeli

    40 e za sve cetiri a ne po komadu, i jos u podesene. Pa skupo je stelovanje ali nije neka nauka. Potreban je komparator i znanje na koliko nastelovati pa nije problem da se plati, ja volim kvaliletno i dobro odradjeno i ne bezim od placanja. Ali u poslednje vreme sam se naplacao a nista dobro nije uradjeno. S tim da mi taj plinadzija rekao da jesu dizne problem ali kao ima tu jos par stvari, mora da busi instrument tablu, da povezuje plinski komp sa obd i da pregleda sva creva jer navodno negde curi plin u sta ne verujem, e pa za sve to mi trazi minimum 150 e a moze biti i skuplje. Tako da i
  17. AlekZ

    E46 modeli

    E ovako, nasao sam neke dizne na netu, crvene valtek 3 oma za 4 cil. cena je 40 e, nove, kaze covek da su podesene komparatorom. E sada lako se menjaju, mogao bih to sam. E sad, ovaj plinadzija sto radi ac stag mi trazi za dizne 3700 din i plus 5000 din za podesavanje, sta ciniti?
  18. AlekZ

    E46 modeli

    Hm, moram videti taj osigurac za plin. Ne znam gde je ali ima smisla sta kazes. Auto se bas gusio u voznji i na plinu i na benzinu sve dok nisam zavrnuo glavni ventil za plin na boci. Sad barem ide dobro na benzin. Kontam da je u isto vreme ubrizgavao i plin i benzin pa je smesa bila prebogata. A to mi je i lamda sonda prijavljivala gresku.
  19. AlekZ

    E46 modeli

    Pa to me bas i brine, mada on tvrdi da ce mi resiti problem, a kaze da su mi ove dizne lose bile u startu. U pitanju su crvene valtec. E sada, ja sa njima presao oko 22k km sve bilo super.
  20. AlekZ

    E46 modeli

    Bio sam kod plinadzije, covek radi ac stag. Trazi mi minimum 150 e da mi resi problem. Hoce da stavlja druge plinske dizne i da povezuje komp za plin sa obd prikljuckom. Malo previse?
  21. AlekZ

    E46 modeli

    Pa nisam siguran bas da moze toliko filter da ga zeza, mada presao sam oko 10k km...i zreo je za servis.
  22. AlekZ

    E46 modeli

    Ma znam za njih, bio sam. Nisam zadovoljan njihovim radom a i imaju dosta posla pa samo gledaju da me skinu s k***a. U principu kad je sve ovo pocelo da me zeza otisao sam prvo kod njih, kazu nije do plina verovatno struja. A nisu se mnogo udubili.
  23. AlekZ

    E46 modeli

    Kog? Jel mi mozes preciznije reci?
  24. Nasao sam dobrog majstora u Ns, korektan i posten. Radi u Radulovicu i ima svoj servis. Radi bmw ali i druga vozila. Nije prevarant kao Cizmic, njega se cuvajte. Kome bude trebao kontakt neka se javi.
  25. AlekZ

    E46 modeli

    Ipak je bio problem u plinu. Zavrnu sam glavni ventil na plin i par dana ga vozio na benzin. Auto ide super, vuce, ne gusi se, cak se i zvuk promenio, opet je onaj stari. E sad planiram da idem kod plinadjije pa da vidim sta je. Ali moram kod nekog drugog, jer mi je prethodni plinadzija samo rekao verovatno je struja.