Recommended Posts

Vozio sam otprilike 30 na sat.Onda je naglo cimnuo i ugasio se.Zaverglao sam i jasno čujem napred drugačiji zvuk kao da mnogo lakše vergla.Ja još nisam video kaiš jer ne mogu da mu priđem ali sam siguran da je on.Sem ventila šta još strada?

Link to post
Share on other sites

Pa u principu bregasta se ne vrti i ventili se ne sklone klipovima sa puta

Iskrive se ventili, ventil probije klip i slicno :)

A moze i da ne bude nista ;)

Ako je pukao kais, treba da uzmes novi, stavis ga i uzubis sve pa onda probas rucno da okrenes radilicu

Ako nista ne zaglavljuje probas da upalis, ako upalis sednes i vozis :prankster2:

Link to post
Share on other sites

Danas mi je tek javio majstor.Iskrivio je dva ventila,tako da će glava da se nosi na obradu i da se svi ventili srede zamene gumice i šta već.Nego rekao mi je da sem svih mogućih dihtunga treba mi i vodena pumpa.Koliko se kreću te pumpe i šta je bolje dal nova ili polovna u dobrom stanju?

Link to post
Share on other sites

Pokupovao sam sve.Sad što se same glave tiče mora 4 ventila da se zameni.Ostali će da idu na obradu.Da se srede gumice i vođice te valjda.Koliko mogu da očekujem da će da izađe sama obrada glave?Ventili su 560 din po komadu.

Link to post
Share on other sites

Dakle ovako...Glava sa obradom i 4 zamenjena ventila je ispala 9200rsd.Ruke će biti 10000rsd,moje ulje i rashladna tečnost...Plus što sam za vodenu pumpu,dihtunge,zupčasti,španer,rolere već iskeširao oko 20000rsd...Haos.

Link to post
Share on other sites

Čisto da vas upoznam sa činjenicama.Prošli veliki servis je rađen pre 15000km možda malo jače.Samo što mutavi majstor nije menjao rolere i španere i ako su mu bile date pare za sve.Zadnji uobičajen servis je rađen pre 4500km i tad su zamenjeni filteri i ulje i filter za vazduh.Ovaj sad kod kojeg sam oterao kaže da su roleri doveli do njegovog pucanja.

@Maverick-ne radi se ovde o preskakanju servisa,nego odlasku kod majstora za kojeg ti prijatelji tvrde da je veliki poznavalac bmw-a.Posle ovakvog iskustva ne znam kome više da verujem u BG-u...

Link to post
Share on other sites

....Samo što mutavi majstor nije menjao rolere i španere i ako su mu bile date pare za sve...

Racune, racune trazite, specifikacije, stare delove...sto da neki mutavi majstori budu pametniji od nas

Link to post
Share on other sites

Hvala Ljiljo na savetima. :-)

Video sam glavu i stare ventile.Stari kaiš nigde nije istrošen,jednostavno je pokidan na jednom mestu.Glava je kao nova sad.Imaju sad problem samo sa španerima i rolerima.Sve zapeklo.Moraju da greju,bar tako kažu.Blok mi je u super stanju.Sećam se da kompresija nije bila ujednačena.Na 2 po 11 i na dva po 10,8.Sad će valjda biti sve ok,jer kažu da je to do ventila bilo.Mereno naravno na hladan motor.

Sešću koji dan kad prođe ovo i obaveze na faksu kolokvijumi i sl,pa ću pisati šta sam sve prošao sa njim i majstorima.Imam iskustvo koje ne želim nikome,al opet obožavam taj auto. :D

Link to post
Share on other sites

Klasika sa majstorima...TO CE DA TERA.....kad to cujes,bolje odi i kupi novo,da se odmah zameni. Pogotovo nema igre sa zupcastim!!!! Moj burazer je neki dan na kocki zamenio i zupcasti i spaner... :unsure:

Link to post
Share on other sites

Auto je urađen i spreman za prodaju.Planiram da uzmem E46.Dakle,urađen motor.Ranije sam uzeo menjač sa 316i koji je dosta manje prešao i kupio korpu lamelu druk ležaj.Odradio zadnji trap.Silen blokovi,ležajevi.Manje više sve znate o njemu.Stavio sam cenu 3000 ali za vas čisto da znate može 2800.Ima atestiran plin i ide JVC cd player uz njega.Pozdrav

Link to post
Share on other sites