dijagnostika - 11 EGS signal disturbed ???


Recommended Posts

11 EGS signal disturbed

Sudeći po prijavljenoj grešci, trebalo bi da imaš automatski menjač ali ako nije to slučaj onda je dijagnostika uradjena Carsoft-om koji ne očitava uvek greške na svim DME/DDE verzijama kod BMW-a kako treba pa tako ima običaj da kod manuelca prijavljuje ovu "grešku" sa kontrolnom upravljačkom jedinicom za automatsku transmisiju.

Dakle ako imaš manuelni menjač ponovi dijagnostiku ali u drugom servisu, najbolje u ovlašćenom koji ima odgovarajući softver i interfejs da odradi tačnu i preciznu dijagnostiku.

A ako zaista imaš automatski tj. steptronic menjač onda ćeš opet morati u dobar, najbolje ovlašćeni servis da po očitanoj grešci preduzmu odgovarajuće korake jer osim prijave da je signal u prekidu nema konkretnih podataka te se sa tom informacijom ne može "pogoditi" u čemu je zapravo problem već se samo vozač upućuje u odgovarajući servis gde će biti provereno "na licu mesta" o čemu se radi i gde je problem.

BE LCM internal error

Light Control Module - modul za svetla, znači treba da se proveri u čemu je problem sa istim.

Očitane greške nisu "bukvar" iz kojeg može da se sazna sve i odmah, nego više i češće samo znak upozorenja i uputstvo za dalju, konkretniju akciju u servisu. U oba slučaja ovde se ne može reći ništa više osim da moraš u neki "normalan" servis gde će znati da dodju do konkretnijih informacija i do rešenja problema.

Pozz

Link to post
Share on other sites

hvala druze

sto se tice prve, nemam automatski menjac.........

a ovo drugo, ne znam da li ima veze to sto mi je crkla sijalica za rikverc svetlo kad sam radio dijagnostiku??? tj. pre toga je crkla, ali nisam primetio pa je tako odradjeno

Link to post
Share on other sites