M3 E36 dizne u M52B25


Recommended Posts

Ocu da menjam dizne iz S52, da metnem u M52

Sta dobijam sem vece potrosnje goriva?

Jel to neka baza za start nekog tuninga?

Link to post
Share on other sites

plug and play. samo sto bi to radio, ako ecu ne zna da su vece, koja je svrha, on ce se prilagodjavati novonastaloj situaciji i sve ce biti isto, samo si ti potrosio pare za dizne.

Link to post
Share on other sites

ma nebitno skroz. ima vecu cev kroz koju propusta istu kolicinu vode. fabricke dizne su stavljene malo vece, sto ce reci da nisu one usko grlo pa da bi njihovom zamenom dobio bilo kakvo poboljsanje. sve ostalo uradis pa na kraju ubacis dizne kad kod programiranja skontas da ti fali gorivo.

Link to post
Share on other sites

pa to kontam, gorivo da ima opciju da se kasnije poveca, nego me zanima samo dal je plug and play ili kako...

Jer znam da stavljaju i V8 4.4 dizne u 2.5, 2.0

e sad dal je plug and play ne znam, al polako da se otkloni deo po deo uskog grla

Link to post
Share on other sites

ipak moram. Imas sisteme sa lambda sondom i bez njih. Prvo paljenje ne uzima u razmatranje nista sem programiranog u fabrici, za tu temperaturu i toliko ubacenog vazduha ubrizgaj toliko goriva. posle par sekundi zavisno od motora (auta) ugreje se lambda sonda i posalje na ECU podatak kako je sagorelo to sto je ubaceno. Ako je visak, ECU će smanjti vreme ubrizgavanja sa recimo 3 na 2.5 ms a ako je manjak povećaće na 3.5 sa 3. pritisak je isti. vreme 3 je vreme tvojih sadašnjih injektora. Staviš veće injektore i sad u istoj situaciji je vreme 2.5 jer su veći i sonda će reći da ima viška goriva ako rade na 3 kao i do sada.

Ako je sistem glup onda radi po zadatoj mapi i nema povratne informacije o pravilno sagorevanje jer nema lambda sondu, tu može da se stave veći injektori ali nemaš pojma bez nekih dodatnih sprava koliko je to više i dobiješ obično kontra efekat i motor radi gore. Onda popizdis, sve to pobacas, stavis vems i u problemu si kako to da izmapiras.

Link to post
Share on other sites

aj da ja to uzmem, pa polako, imam izduv pa da resim i usis malo... i gorivo i malo vise vazduha, pa da vidim kaj veli dyno

Link to post
Share on other sites

ne znam, pitam...

a to sto su svi selektori kod nas, lako se vidi...

dzbaa forum ako sluzi za podjebavanje.

pozdrav!

Link to post
Share on other sites