hermes

Members
 • Content Count

  1540
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About hermes

 • Rank
  bmw majstor
 • Birthday 04/04/1916

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Ime i prezime
  Toma
 • Lokacija
  Nis
 • Automobil
  F117
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=1240

Recent Profile Visitors

1886 profile views
 1. hermes

  E46 320D 110kW

  Zameni je preventivno, E46 nije E30. Pitanje je dana kada ce da pukne, ako do sada nije menjana, pa ti vidi.....
 2. hermes

  E46 modeli

  Bez puno filozofije.... najprostije je prema fabrickom uputstvu: ODZRAČIVANJE RASHLADNOG SISTEMA BMW E46 Olabavite zavrtanj za odzračivanje na hladnjaku (ekspanzionoj posudi). Postavite kontrolu temperature u unutrašnjosti vozila na maksimalnu temperaturu, postavite ventilator na nisko podešavanje i uključite kontakt u položaj ON (nemojte pokrenuti motor). Polako dodajte rashladno sredstvo dok ne prelije na zavrtnju za odzračivanje. Kada rashladna tečnost počne da izlazi bez vazdušnih mehurića, zategnite zavrtanj.. Pokrenite motor dok ne dostigne radnu temperaturu. Nakon što se motor ohladi, ponovo proverite nivo tečnosti. Eventualno dolijte da nivo tečnosti za hlađenje bude na maksimumu (posmatrajte šipkicu - indikator napunjenosti).
 3. hermes

  E46 modeli

  U tom skrivenom meniju se ne nalaze podaci o kilometrazi. Gledaj stanje auta, mani kilometrazu.
 4. hermes

  Oglasi

  Samo za one sto veruju u kilometraze dok gledaju enterijer.... https://www.njuskalo.hr/korisnik/vipcar Zakljucak: pravu kilometrazu zna samo prvi vlasnik.
 5. hermes

  Ulje za M47TUD20?

  Ne sipaj 10w40, drzi se 5w40 u svakom slucaju.
 6. hermes

  E46 325Ci

  Razlika 2cm u obimu tocka pravi znacajnu razliku u ovome sto on testira....a ta razlika nije u njegovu korist, nego u skodinu. Da on ima te 17-ice, bio bi jos sporiji.
 7. hermes

  E46 325Ci

  Eto, ta ``sitnica`` pravi tu razliku.
 8. hermes

  Planiram da kupim BMW e36 320i pa da vas pitam

  Ako si vec resio da kupis E36, obrati paznju prvo i pre svega na limariju, a tek onda na motor i ostalo. Cisto da se ne iznenadis na tehnickom pregledu kasnije. Pravu km ne mozes utvrditi na ovaj nacin, a nije ni bitna, bitno je samo stanje auta, kad je 20+godina iza njega. A ako zelis savete s foruma, citaj postove s pocetka, kad je osnovan forum, tu cak i ima stosta pametno da se procita.
 9. hermes

  Planiram da kupim BMW e36 320i pa da vas pitam

  Verujem da ti se bmw automobili svidjaju, ali ......na dobrom si putu da ti se marka bmw zgadi. Jednostavno, nema ekonomije tu, budi siguran. Jedino da bas volis, pa da istrpis. Kupi punto za te pare i uzivaj, ovo ti je najdobronamerniji savet.
 10. hermes

  Planiram da kupim BMW e36 320i pa da vas pitam

  10-12l u bmw svetu nije puno uopste:) A ako si zaljubljen...sta ce ti onda savet i misljenje okoline.
 11. hermes

  Oglasi

  Ja, i mislim da je vrlo kvalitetan i dugovecan motor, za svoju snagu ne trosi previse i ide solidno. Kupi neki ispod 300.000km i nema da brines, uglavnom samo promenis delove rashladnog sistema. Registracija mu je nerealno skupa u Srbiji....ali ja to racunam kao dodatnih 200-250 evra godisnje naknade sto vozim benzinca sestaka ( jer inicijalno je reg. otprilike 250evra za vecinu auta od 2000cm3).
 12. hermes

  e46 nestabilan

  Siroke gume...
 13. Presteluj znaci nek ti neki plinadzija pogleda mapu kad je leto, tj. kad u rezervoaru imas onaj plin sa kojim imas problema.
 14. Menjaj ih na 20.000 i nikad nece da te glava boli, a to je jeftino da jeftinije ne moze biti na tu kilometrazu. Sta znaci izgurati 30,50, 80kkm? Menjas dok su dobre.... I da, presteluj taj sekvent kad dodje leto. P.s. za sve sto je potrosno, od filtera i ulja do svecica, ako osetim razliku posle zamene, znaci da sam zakasnio sa promenom.