Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Ja hocu nesto da uradim sa stop (da naparavim blicajuce stop svetlo) i naisao sam na ovaj problem. Gledao sam kako je najjednostavnije i najjeftinije zaobici problem. Na svako sijalicno mesto (21W) gde se stavlja LED treba staviti paralelno dva otpornika 12oma 11 vati. Mozda ce nekom koristiti. pozz

Link to post
Share on other sites

A zsto je dobro imato blicajuce stop svetlo? Ono se koristi iskljucivo kao upozorenje na naglo kocenje. Kod novih auta kad normalno stisnes kocnicu, stopovi rade normalno, a kad je nagazis, oni trepcu. Na nekim autima (kod mene npr.) kad naglo zakocis, upale se sva 4 zmigavca.

Link to post
Share on other sites

ja sam za motor radio modul koji regulise blicanje stop svetla i radi sa obicnom sijalicom,i ima dva potenciometra za podesavanje duzine blinkanja i brzine upaljenog svetla,recimo moze da se podesi da zablinka 4-5 puta brzo i da onda upali skroz,tako da je prilicno dobra stvar jer si dosta uocljiviji

Link to post
Share on other sites

Da, zbog boljeg uocavanja kocenja. Nekoliko puta sam malo orao pored puta jer sam kasno primetio da onaj ispred mene koci. Blicanje privlaci paznju. LED hocu da stavim zato sto je mnogo brzi od obicne sijalice. Automat sam namestio jos samo da vidim gde je najbolje da ga postavim.

Wice, ti si to stavio na motor. Ja ovde pravim te automate i prodajem motoristima :pleasantry: kad se vratim sa posla okacicu sliku da vidis.

pozz

Link to post
Share on other sites