BMW S1000 RR. Burnout XXXL.


Recommended Posts

Taj motor je već dve godine broj jedan u klasi R motora od 1000 kubika, pa je reklama verovatno i namenjena bajkerima koji vole brutalnu snagu.

Pak, ne verujem da je ovo zvanična reklama, niti je namenjena Zapadnom tržištu, već pre liči na reklamu nekog lokalnog dilera u Bugarskoj ili Rumuniji.

Link to post
Share on other sites

To se ne zna pouzdano, na tržištu su tek dve pune godine, ali ne bi me čudilo da imaju dečije bolesti. Takvi motori se u principu i ne prave da dugo traju, ali ne bi smeli da traju manje od 50000.

Taj motor je pun elektronike (traction control, promenljive mape, ABS, antihopping kvačilo) i ubedljivo najjači u klasi, čak dynojet merenja pokazuju veću snagu nego što proizvođač deklariše i sve to po veoma dobroj ceni.

A tek da čujete SBK verziju, kao da đavoli izlaze na auspuh, fenomenalno i jezivo u isto vreme :lol:

Link to post
Share on other sites

Taj motor se totalno razlikuje od ranije BMW-ove kocepcije bokser motora (R1200GS, R1200RT i slično). S1000RR je, naravno, linijski četvorocilindraš, verovatno potekao od K serije. Uzgred, ne bih imao ništa protiv da imam K1600GT (6 cilindara), tako da mogu reći da volim i BMW motore, iako trenutno vozim Yamahu.

Link to post
Share on other sites

idem malo u off, ali samo sa hondom sam do sad bio zadovoljan tako da ostajem pri njoj i ne zanimaju me ostali motori. Od kawe Z serija i onaj 636 iz 2003 su jedino dobri, R1 od 2004 i od suzkija od k3 do k5. Bmw mi se iskreno nije nista svidjalo do ovog modela, imao sam prilike da probam neke i nije to to, malo snage, teski motori dosta.. <_< npr uzeo bi pre afriku matoru nego neki bmw-ov putni enduro :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

@acim

Mozes li mi dokumentovati po cemu je taj motor superiorniji od Honde, Yamahe i recimo Suzukija iz iste klase????

@nele

I Kawa koja je na losem glasu je prelazila 50.000 bez problema, dok je Honda uz varijantu ( nahrani svinje i nista ne diraj ) tukla 100-tku kao od sale!

Link to post
Share on other sites

Dva puta najbolji litraš godine u časopisu Motorrad. Pogledaj testove pa ćeš videti zašto.

Naredne godine BMW ulazi u MotoGP (klasa Moto1 - CRT) sa Suterom, pa ćemo videti.

Link to post
Share on other sites

vozio se sa kolegom na istom i mogu samo reci bolest. Presli smo na zadnjem veci dio relacije koju smo odvozili :D inace momak ima bmw i zx12r preradjen u Streetfightera :D

Link to post
Share on other sites