Koliko kosta razvodnik i tabla ili samo satovi ?


Recommended Posts

Zove me majstor danas da mi kaze da je napukla ruka razvodnika, a posto je to bio neki budz (po serijskom broju kaze da je deo pripadao VW Transporteru iz '77.) sad sam rad da kupim ceo razvodnik.

Koliko on moze da kosta, sa sve rukom i kapom? Uzeo bih polovno.

Trebace mi verovatno i tabla sa satovima ili samo satovi, jer kako mi dvoje vec rekose, "oce to kod BMW-a da crkne"...a moja, eto, kupljena crknuta.

I toga me zanima cena.

I jos jedan detalj, pre za limarski deo, ali da ne pokrecem sad temu samo zarad toga, treba mi brava, tj samo rukohvat (pukao), na vozacevim vratima. Rekose mi da to kosta od 5 do 20 EUR.

Svi delovi za e34 520i sa m20 (1990.)

Hvala na pomoci :)

Link to post
Share on other sites

Da, da, ruka je sa transportera, moja greška.

Problem je i što je majstor kod koga su mi sada kola prvi i jedini majstor za koga mi je neko poznat mogao garantovati da će mi dati fer procenu svega što mi treba i šta bi bilo zrelo za menjanje (nisam se još tada registrovao na forum), ali je dečko radi Fiat, Pežo i još nešto.

Jedan ponuđač mi je rekao "ako je razvodnik dole, razvodnik, kapa i ruka 50e a ako je kapa gore kapa i ruka 30..." Ono što on serviser naziva razvodnikom je dole. Sutra ću otići kod njega, pa ufotkati i džekove za tablu i šta sve još treba, da bih izbegao gubljenje vremena i cimanje ako kupim neki deo koji ne odgoavara.

A samo da sredi taj problem sa razvodnom rukom, pa ću ga preterati u neki BMW servis. Pročešljaću malo forum, da vidim ko se preporučuje :)

A motor je m20, samo ne znam da li je od 92 ili 95 kW. Ima oprečnih momenata.

Link to post
Share on other sites

Nadam se da je Miloš u pravu i da je ceo nesporazum nastao samo zbog terminologije, a ne i kockinog motora :D

Idem do servisa, pa ću ufotkati i vratiti se sa fotkama, pa vi pomozite onda šta je šta i gde ne štima u komunikaciji :buba: :)

Link to post
Share on other sites

Razvodnik dole valjda znaci da je napred, motronic

Onaj pozadi za l-jetronic je vislji u odnosu na motronic, to valjda znaci gore :)

Gde pozadi???

Gore je motronic,na bregastoj,a l-jetronik je dole ali isto napred,nema nista nazad,jedino ako gledamo sa suprotne strane,ili iz kanala pa je l-jetronik vislji od motronic-a :D

Link to post
Share on other sites

Ako neko na osnovu ovih par fotki može da pogodi koji je ono tačno motor, da li iz E30 320 ili iz E12 520, svaka mu da...znate već :)

Elem, našao u Aloneu ventil za hladni start, menjali njega, nije to bio problem (ili ako jeste, nije jedini), tako da ću terati ovo kod nekog BMW specijaliste (samo da se vratim sa reg. tablama) u Bgd. I dalje neće da drži ler, iako je na momente je sam davao gas, a pali samo kad majstor pipa gas.

https://picasaweb.google.com/117568176548871541432/BMWM20

Link to post
Share on other sites

Eksplodirao je :) Prosli kasapin majstor koristio gradjevinski git da ga uveze, a ovi moji stavili samo izolirku da ga drzi dok ne rese rad na benzin, jer na njemu nije dugo radio.

Prevedi mi molim te ovo za motronik i sto da pevam? :D

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Heh, saga se privodi kraju.

Savet Ace servisera je da ja ovo prodam, jer ću manje živaca izgubiti, nego da ganjam stranca, pa prebacujem iz njega motor, diferencijal i menjač u ovog svog.

I tako, moja prva BMW avantura se neslavno završi :(

Link to post
Share on other sites